Cultura

Contes

Els infants aprenen sobre el perquè del sentiment de l'enveja en una sessió de contes amb Montse Parra al Centre Cultural

L'activitat "Hora del conte" estava organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells i va comptar amb un públic format per infants i les seves famílies que van escoltar atentament les dues històries explicades

Per Maria Vidal

Un moment de l'"Hora del conte", ahir al Centre Cultural
Un moment de l'"Hora del conte", ahir al Centre Cultural | Maria Vidal

El Centre Cultural va acollir una sessió de contes a càrrec de Montse Parra que portava per títol "La llegenda d'Arturus i altres estrelles". Una nova "Hora del conte" va tenir lloc ahir, dijous 22 de juliol, a les 12 h, emmarcada en la programació cultural que cada mes organitza la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils. De fet, en circumstàncies normals, aquesta activitat s'hauria dut a terme a la mateixa biblioteca, però per motius d'espai i aforament es va haver de resituar al Centre Cultural i tots els assistents s'havien d'haver inscrit prèviament.

En aquest cas, les històries parlaven de sentiments i, en especial, de l'enveja, la gelosia i l'enuig, per tractar d'explicar als més petits per què sorgeixen i de quina manera els solem exterioritzar. Montse Parra va explicar dos contes al públic, molt atent però també molt participatiu, format pels infants i les seves respectives famílies. Parra va apuntar a revistacambrils.cat que un dels contes "sempre l'havia llegit però mai l'havia explicat", i va creure que aquesta sessió era una bona ocasió per fer-ho. 

A més, al final de la sessió, els assistents també van poder remenar i llegir la petita selecció de contes que des de la biblioteca cambrilenca es va portar al Centre Cultural, pertanyents de la secció "El racó de pares i mares", la qual inclou narracions per donar a conèixer als infants el cicle de la vida i les emocions.

 

Comenta aquest article