Informació general

Estratègies de futur

El document «Cambrils futur 2030. Ciutat intel·ligent» contempla 61 projectes i 239 iniciatives en matèria d'urbanisme, mobilitat o medi ambient

El document "Cambrils futur 2030. Ciutat intel·ligent", que el consistori va encarregar a la consultora Allrework, estableix els objectius i les accions per a una nova estratègia de gestió dels serveis urbans a 10 anys vista

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Cambrils
Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

L’Ajuntament de Cambrils ha definit el full de ruta per millorar la competitivitat en tecnologia, equipaments i sostenibilitat. El document "Cambrils futur 2030. Ciutat intel·ligent", que el consistori va encarregar a la consultora especialitzada Allrework, estableix els objectius i les accions per a una nova estratègia de gestió dels serveis urbans a 10 anys vista. El document, que va ser presentat fa uns dies per l’expert en processos de digitalització i fundador d’Allrework –Marc Vidal–, s’emmarca en el context de l’estratègia SmartCat, que impulsa la Generalitat i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que va aprovar el govern de l'Estat el mes d’abril passat.  

 Podeu consultar i descarregar el document complet aquí: https://www.cambrils.cat/ca/serveis/tecnologia/cambrils-2030-ciutat-de-futur   

35 objectius, 61 projectes i 239 iniciatives amb un pressupost aproximat de 23 milions d'euros

El document estableix 35 objectius, 61 projectes associats i 239 iniciatives per executar els propers anys que sumen un pressupost orientatiu de 23 milions d’euros en àmbits molt diversos: l’urbanisme, la mobilitat, el medi ambient o els serveis a la ciutadania i l’economia. "Cambrils futur 2030" planteja una nova manera de pensar i gestionar per generar un nou ecosistema en les relacions entre l’administració municipal, la societat civil i el sector privat per garantir una ciutat oberta, sostenible, digital i generadora d’oportunitats.  

Mobilitat sostenible, transició energètica, reducció de residus

Entre les accions previstes, n’hi ha que fan referència a la gestió de dades i la transparència, la sensorització del municipi, la transició a una mobilitat elèctrica i sostenible, la transició energètica, la disminució de la petjada de carboni, la reducció dels residus, la creació de les condicions per a la creació d’empreses innovadores i la creativitat per diversificar l’economia i la transformació digital del sector turístic.  

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, destaca el consens en el que s’emmarca la proposta: "El document és la base d’un projecte de ciutat  i esdevé un repte estratègic pel municipi. Neix fruit del consens de tots els grups polítics i el teixit socioeconòmic de Cambrils, amb vocació de traspassar les parets del Consistori i implicar a tota la ciutadania. Cambrils s’ha d’adaptar als canvis que demanda la transformació tecnològica si vol ser competitiva al territori".  

Per al desenvolupament del projecte es proposa la creació d’una Oficina de Transformació Digital que tindrà entre els seus objectius identificar projectes de ciutat susceptibles de ser finançats amb fons de recuperació econòmica Next Generation, aprovats per la Comissió Europea.  

Comenta aquest article