Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Festes

Els nuclis de Masriudoms i de l’Almadrava celebraran aquest cap de setmana les seves festes majors, en format reduït

S'han programat gairebé una vintena d’actes, des d'avui al 26 de juliol a Masriudoms i d'avui al 25 en el cas de l’Almadrava, amb les mesures de precaució adequades per controlar-ne l’aforament i protegir la ciutadania de la Covid-19

Per Redacció

Cartell de les Festes Majors de l'Almadrava i Masriudoms
Cartell de les Festes Majors de l'Almadrava i Masriudoms | Cedida

En honor al seu patró Sant Jaume, Masriudoms i l’Almadrava, dos nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, celebraran les seves festes majors des d'avui, 23 de juliol, fins al 26 de juliol. Els programes d’actes inclouen una vintena d’activitats gratuïtes per a tots els públics, organitzades per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19. Des del consistori s’ha apostat per programes reduïts, que contenen moltes menys activitats que els anys anteriors, amb la voluntat de mantenir viva la Festa Major als dos nuclis i vetllar per la seguretat de la ciutadania.

"Tenim diverses activitats preparades per celebrar les festes en honor a Sant Jaume al municipi sense deixar de banda les mesures de seguretat contra la Covid-19. Cal recordar que el consistori ha comptat també amb el criteri de l’àrea bàsica de salut del municipi i de protecció civil per avalar les restriccions que ens asseguren que es poden dur a terme aquestes festes garantint la salut dels nostres veïns i veïnes", ha explicat el regidor de Festes, Diego García. Pel que fa als actes programats, un dels objectius principals és la diversitat en la seva tipologia per tal d’arribar a totes les edats.

El programa d’actes de la Festa Major de Masriudoms inclou una dotzena de propostes per a tots els públics, entre les quals hi ha la tradicional caminada nocturna prevista per avui per donar el tret de sortida a les festes. A més, hi haurà una actuació de discjòqueis amb música dels anys 80 i l’homenatge a la gent gran, acompanyat per l’Orquestra Pensylvania, que posteriorment actuarà al concert de nit. La festa comptarà també amb cucanyes per la mainada, missa en honor a Sant Jaume, animació infantil per als més petits i el concert de la Cobla Principal de Tarragona, diumenge a les 13.30 h. A més, la pista Esportiva de Masriudoms acollirà la nit del monòleg amb l’humorista Joan Pera. El Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant s’encarregarà de la traca d’inici de la festa i de la cloenda.

Tots els actes tindran lloc a la Pista Esportiva, una àrea que permetrà el control de l’aforament, i on serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries.

D’altra banda, el nucli coster de l’Almadrava acollirà vuit actes oberts a tothom. Entre aquests hi ha els adreçats als infants -espectacle de màgia amb Marçal Font- i els més tradicionals, com són les havaneres i el concert de nit, enguany a càrrec del grup «Agustín Aspa».

Per controlar l’aforament, tots els actes tindran lloc la Plaça de la Llum, un espai gran i a l’aire lliure que estarà precintat. Com a mesura de seguretat sanitària, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida del recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat.

A la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) s’hi pot consultar el programa de la Festa Major de Masriudoms i de la Festa Major de l’Almadrava. Totes dues festes estan organitzades per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Comenta aquest article