Esports

Rem

Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils finalitza la Lliga Catalana de Llagut amb excel·lents resultats a Lloret de Mar

Cinc de les set tripulacions de Vent d'Estrop han aconseguit una primera posició als resultats finals de la Lliga Catalana

Per Redacció

Imatge d'una de les tripulacions dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils a Lloret de Mar
Imatge d'una de les tripulacions dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils a Lloret de Mar | Cedida

La quarta i darrera regata de la Lliga Catalana de Llagut es va disputar el diumenge passat, 18 de juliol, a la platja de Santa Cristina de Lloret de Mar. En aquesta competició es confirmaven les posicions aconseguides durant les anteriors regates, i Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils hi va participar, obtenint-te molts bons resultats.

Els Vogadors es van presentar a aquesta regata amb una tripulació menys de l'habitual, concretament, en la categoria de cadet femení, atès el gran nombre de baixes per confinament a causa de la cinquena onada de la Covid-19. Això va obligar a refer les diferents tripulacions i a prescindir del cadet femení, que ja tenien encarrilada la victòria final.

La jornada de regates va començar, en aquesta ocasió, més aviat de l’habitual, a les 8 h del matí, amb la disputa de les mànegues classificatòries. Prèviament es va fer el pesatge oficial dels llaguts, que ja s’hauria d’haver fet abans de la disputa de la primera regata, però una avaria en el sistema va provocar que no fos possible fer-lo fins a aquesta darrera regata. A les diferents mànegues classificatòries, totes les categories dels Vent d’Estrop es van poder classificar per a les finals A, de manera que els donava lloc a disputar les posicions 1 a la 4 de la regata.

Les finals van començar a les 10 h del matí amb la regata de la categoria infantil, en la qual els més petits del club van aconseguir un cop més la victòria per davant de Rem Santa Cristina. Tot seguit, els veterans masculins van disputar la seva final, en la qual es van imposar a Rem Cambrils, Rem Badalona i Vogadors de Calafell.

Per la seva part, la tripulació veterà femení, en una regata molt disputada, va aconseguir la tercera posició a la final A, superades per RCN Tarragona i Rem Cambrils. En categoria cadet masculí, en la qual més de la meitat eren noies, van també aconseguir la victòria per davant de Rem Badalona, Natació Badalona i Rem Pescadors.

En categoria juvenil, els Vogadors de Cambrils van quedar en primera posició imposant-se amb autoritat a Rem Santa Cristina i a Rem Badalona. Finalment, en categoria absoluta, la tripulació masculina va repetir la mateixa posició que en les anteriors  regates, és a dir, va aconseguir la segona posició, per darrere d’un Rem Santa Cristina insuperable aquesta temporada.

Ple de títols de l’Escola de Rem

Amb aquests resultats es dona per finalitzada la Lliga Catalana de Llagut, on Vent d'Estrop ha aconseguit la primera posició en cinc categories de les set tripulacions presentades, més una segona i una tercera posició. D’aquesta manera, els resultats finals de la Lliga han estat:

Infantil mixt: Campions

Cadet masculí: Campions

Cadet femení: Campiones

Juvenil masculí: Campions

Absolut masculí: Segona posició

Veterà femení: Tercera posició

Veterà masculí: Campions

La finalització de la temporada, a l'últim cap de setmana de juliol

La temporada de competició en rem de banc fixe està a les portes de finalitzar, ja que només queda per disputar el Campionat de Catalunya de Llagut català que enguany s’organitza a Tarragona, a la platja del Miracle, el cap de setmana del 31 de juliol i 1 d’agost. Amb aquest Campionat finalitzarà la temporada 20-21 i els equips iniciaran unes merescudes vacances per tornar a la rutina habitual després d'unes setmanes.