Informació general

Economia

El PSC demana la creació d'una comissió tècnico-política per treballar mesures de reactivació econòmica enfront la covid-19

Els socialistes consideren que a través de la revisió de les ordenances fiscals i subvencions es podria ajudar el teixit productiu i comercial del municipi

Per Redacció

Imatge d'arxiu de gent passejant entre les botigues del port
Imatge d'arxiu de gent passejant entre les botigues del port | Lluís Rovira i Barenys

El grup municipal del PSC de Cambrils ha proposat a través d’una instància que el govern creï  una comissió en ferm per tal de treballar mesures de reactivació de l’economia al municipi, el qual està patint amb força els estralls de la pandèmia, que ha afectat a molts comerços i establiments turístics.

Des del PSC, la portaveu, Ana López, considera que aquest prec, recollit al plenari de fa un mes "s’ha quedat sense resposta, en sac buit, com la majoria de propostes que fem, però no estem disposats a renunciar a una feina que podria redundar en ajudes al teixit productiu de Cambrils". Segons López, "es poden fer propostes en positiu i tocant de peus a terra però per això cal seure, aportar idees i negociar amb el conjunt de partits; i, de moment, no s’ha fet".

Els socialistes expressen en un comunicat de premsa que "la crisi de la pandèmia ha tingut un efecte extraordinàriament negatiu en la població de Cambrils per la dependència econòmica que tenim en el sector turístic i comercial". "No oblidem que som una ciutat essencialment de serveis. Estem molt preocupats”, apunta la portaveu.

"Les ajudes de l'Ajuntament són totalment insuficients"

Els regidors del Grup Municipal Socialista han registrat una instància per tal que es debati al plenari de la setmana vinent, per forçar una comissió que estudiï i engegui mesures efectives i eficients. "Si bé és cert que l’Ajuntament ha creat subvencions per intentar reactivar l'economia i persones afectades hem vist que són ajudes totalment insuficients", afegeix López. "Per això creiem que és necessari treballar plegats: equip de govern, els grups i membres de l’oposició i la part tècnica de l'Ajuntament, per reflexionar, revisar, consensuar, debatre, sobre quina és la situació dels ingressos i serveis que prestem a través de la recaptació d’impostos, taxes, preus públics i subvencions que atorga", continua.

López afirma que "cal engegar una comissió de treball per revisar les ordenances a partir del document tècnic que es proposi. Tenint en compte el calendari, i veient que durant l’estiu els equips tècnics proposen les al·legacions als responsables polítics i, a partir del setembre comença el debat polític, des del PSC entenem que seria interessant iniciar al setembre les reunions amb les propostes tècniques a les mans, al mateix temps que l’equip de govern. D’aquesta manera no es retardaran els tràmits i es podrà ser més àgil". A més, el PSC també proposa revisar les subvencions que atorga l’Ajuntament per avaluar si assoleixen els objectius per les quals han estat creades.

"Creiem que és important debatre prèviament les ordenances de l'equip de govern"

El grup municipal afegeix al comunicat de premsa que "el partit socialista ve presentant diverses al·legacions a les ordenances fiscals tant de l’any 2019, 2020 i 2021". Quant a la resposta per part de l’equip de govern, segons diuen "sempre ha sigut que els hi semblava molt interessant i que ho estudiarien, però no s’ha donat el pas endavant". La situació, assegura López, "requereix fer política en majúscules i amb generositat. Fins ara, ens hem trobat que només podem fer propostes i modificacions de les ordenances que decideix l’equip de govern i per això creiem que és importat debatre-les prèviament".

El PSC també recorda que els partits de l’oposició sí que formen o han format part de comissions d’estudi mixtes, com la que es proposa, en qüestions com l’ordenança de vehicles de mobilitat personal, la de la formació de la ràdio municipal o la que regula les distincions d’honors, entre d’altres.

Comenta aquest article