Informació general

Salut

Les farmàcies ja poden vendre test d'antígens d'autodiagnòstic a partir d'avui

Tota la ciutadania pot adquirir-los sense recepta mèdica i a un preu, regulat per un reial decret, al voltant dels 10 euros

Per Redacció

Una capsa d'un test d'antígens ràpid de la covid-19 en una farmàcia
Una capsa d'un test d'antígens ràpid de la covid-19 en una farmàcia | Laura Fíguls (ACN)

Els tests d'antígens d'autodiagnòstic de la covid-19 ja es poden comprar a les farmàcies a partir avui, sense prescripció mèdica i a l'abast de tota la ciutadania. És una mesura que es va anunciar la setmana passada, es va aprovar al Consell de Ministres d'aquest dimarts i que finalment s'ha fet efectiva avui, dijous 22 de juliol, amb l'objectiu de tallar les cadenes de contagi.

La venda d'aquests productes d'autodiagnòstic està regulada per un reial decret, i es calcula que el preu rondarà els 10 euros, depenent del proveïdor. El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya celebra que s'hagi autoritzat a les farmàcies per dispensar test d'antígens, però lamenta que aquesta mesura hagi trigat tant a entrar en vigor.

Les farmàcies també preveuen que la demanda dels tests, en plena cinquena onada de la Covid-19, sigui "alta", segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Des del Col·legi de Farmacèutics s'adverteix que els propers dies podrien ser una "mica dificultosos" per trobar tests a les farmàcies, a l'espera que el mercat es vagi regulant. La fiabilitat d'aquestes proves és alta, però un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l'aïllament en cas de ser contacte estret d'un positiu.

Proves gratuïtes als participants d'activitats de lleure 

Una altra novetat sobre aquestes proves diagnòstiques és que els monitors i els infants i joves d'entre 10 i 40 anys participants en una activitat de lleure poden fer-se, des d'aquest dilluns 19 de juliol, tests d'antígens a les farmàcies de manera voluntària i gratuïta. Es tracta d'un cribratge per evitar contagis als casals, colònies i campaments que es duen a terme aquest estiu. A Cambrils, són tres les farmàcies que s'han adherit a aquest programa de la Direcció General de Joventut.

Comenta aquest article