Informació general

Transport

La plataforma Mercaderies per l'Interior celebra amb cautela que l'Estat estudiï reduir l'impacte del pas dels trens de mercaderies

L'entitat tarragonina troba excessiu que el ministeri de Transports hagi tardat set mesos per licitar un informe inicial

Per Redacció

Imatge d'arxiu del traçat ferroviari del Corredor del Mediterrani
Imatge d'arxiu del traçat ferroviari del Corredor del Mediterrani | Lluís Rovira i Barenys

La plataforma Mercaderies per l’Interior ha rebut amb satisfacció l’anunci de la nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, sobre la licitació aquesta setmana d'un "estudi d'alternatives funcionals" que abordi la problemàtica del pas dels trens de mercaderies per diferents municipis de la costa de Tarragona. Tot i així, el portaveu de l’entitat, Eugeni Sedano, troba excessiu que s’hagi trigat set mesos per posar en marxa un informe inicial que, recorda, només compta amb una partida pressupostària de 200.000 euros.

L’entitat confia que l’arribada al ministeri de la fins fa pocs dies alcaldessa de Gavà ajudi a donar una empenta i acceleri tots els procediments que cal aprovar per trobar una solució a un problema derivat de “l’expectativa del creixement del tràfic del tercer carril del Corredor Mediterrani”, en paraules de la mateixa ministra Raquel Sánchez.

Sedano remarca que aquesta és la fase inicial d’un procés llarg que inclou l’elaboració de diversos estudis i projectes abans de l’execució de l’obra d’un traçat únic per mercaderies a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès. Mentrestant, la plataforma Mercaderies per l’Interior continua gestionant trobades i intercanvi de documentació amb diferents entitats econòmiques i cíviques del territori i amb totes les formacions polítiques.

Comenta aquest article