Cultura

Música

ABBA The New Experience: «Compartir la música en directe és un dels regals més bonics que podem tenir»

El grup tribut a ABBA rememorarà el proper 12 d'agost al 46è Festival Internacional de Música de Cambrils alguns dels grans èxits de la banda sueca

Per Redacció

Concert d'ABBA The New Experience a la 43a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, l'estiu del 2017
Concert d'ABBA The New Experience a la 43a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils, l'estiu del 2017 | Lluís Rovira i Barenys

ABBA The New Experience trepitjarà l'escenari del 46è Festival Internacional de Música de Cambrils el proper 12 d'agost. La banda tribut a ABBA actuarà al festival per segona vegada, després del concert de l'estiu del 2017. El grup ja apareixia al cartell de l'edició de l'any 2020, que finalment l'organització de l'esdeveniment va cancel·lar a causa de la pandèmia.

El concert tribut a ABBA del dijous 12 d'agost permetrà als assistents tornar a escoltar alguns dels grans èxits de la dècada dels 70 i 80 d'una de les bandes musicals de major fama internacional. El grup ABBA The New Experience, amb sis anys de trajectòria professional, continua difonent les cançons del grup suec, conegudes per diverses generacions gràcies a que apareixen en bandes sonores de pel·lícules, mitjançant un gran espectacle musical i escènic.

Benvinguts i benvingudes. La banda sueca no necessita presentació, però per què ABBA? I com presenteu ABBA a les generacions més joves?

Fem ABBA perquè va ser una de les bandes més importants de l'època, a la qual molta gent va triar i aquest és el més gran dels èxits. Al mateix temps, és una música que segueix viva, vigent i que aporta un valor únic: el gaudi de les moltes generacions que convergeixen en un mateix concert, avui dia.

La presentem de la manera més fidedigna que trobem i concebem, sent respectuosos amb els arranjaments originals. En certs punts ens prenem petites llicències, sense posar en risc la identitat de la banda original.

Com és l'experiència de viure el vostre espectacle?

Com a músics i intèrprets, posar-se —d'alguna manera— a la pell d'ABBA és una experiència molt divertida, i per moments, desafiant. Com a espectadors, és una oportunitat de reviure cançons que van formar part de les nostres vides i de portar-les al moment present, per tornar-ne a gaudir.

Com serà el concert d'aquest estiu? Què podem esperar?

Deixem una finestra oberta a la sorpresa... El que sí que podem assegurar és que el públic vibrarà "having the time of their lives", corejant els millors hits juntes i junts.

Quin missatge voleu fer arribar al públic de Cambrils?

Que compartir la música en directe és un dels regals més bonics que podem tenir, ara per ara, i que estem molt contentes i agraïdes que el concert al Festival sigui una oportunitat de viure-ho.

(Entrevista facilitada pel Festival Internacional de Música de Cambrils)