Informació general

Restriccions

El TSJC autoritza el toc de queda que demanava el Govern a 161 municipis catalans

La mesura entrarà en vigor a partir d'aquesta mateixa nit, d'1 a 6 hores de la matinada almenys fins al 23 de juliol; Cambrils és un dels municipis que haurà d'aplicar el confinament nocturn

Per ACN

Imatge de gent passejant pel port, aquest mes de juliol
Imatge de gent passejant pel port, aquest mes de juliol | Berta Ruiz

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat el toc de queda nocturn demanat per la Generalitat per a 161 municipis per reduir contagis de covid. El tribunal avala la petició per aplicar el confinament nocturn almenys fins al 23 de juliol i d'1 a 6 de la matinada. Es tracta dels municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior a 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies i d'aquelles localitats que es trobin total o parcialment envoltades de municipis amb aquestes característiques. La fiscalia havia informat favorablement a autoritzar aquesta mesura.

En vigor a partir d'aquesta mateixa nit

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que el confinament nocturn entrarà en vigor aquest divendres a la nit, després de l'aval del TSJC. En un missatge publicat a Twitter, Aragonès ha celebrat que la justícia hagi donat llum verda al toc de queda, una mesura que ha qualificat de "difícil" però "necessària" per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari. "Entre tots, tombarem la corba de la covid-19", ha afegit el president a la piulada.

Comenta aquest article