Informació general

Recollida

La iniciativa Talking Rubbish neteja una zona del barranc de la Mare de Déu del Camí on es fan «botellons» cada nit

Els voluntaris han parlat amb els joves i també han denunciat la situació a la Policia Local i a l'Ajuntament de Cambrils, sense obtenir cap resposta

Per Maria Vidal

El grup de voluntaris de Talking Rubbish, durant la recollida de residus de diumenge passat
El grup de voluntaris de Talking Rubbish, durant la recollida de residus de diumenge passat | Cedida

La iniciativa Talking Rubbish segueix duent a terme recollides de brossa a diferents zones de Cambrils. La darrera acció d'aquest grup de voluntaris va ser la neteja de diumenge passat, 11 de juliol. Un total de cinc voluntaris, entre els quals hi havia una nena, van netejar l'espai del barranc de la Mare de Déu del Camí. En aquest cas, van recollir deixalles del parc que hi ha al final del carrer de Jaume Ferran durant dues hores, de 9 a 11 h.

Els organitzadors de la iniciativa afirmen que aquest punt és especialment conflictiu perquè hi ha grups de joves que hi realitzen botellons cada nit i durant tot l'any. Els voluntaris de les recollides de brossa han localitzat fins a tres punts on diàriament s'hi apleguen alguns joves per beure, una situació que s'intensifica durant l'estiu i els caps de setmana. Des de Talking Rubbish, tal com han explicat a revistacambrils.cat, s'ha denunciat els fets fins a cinc vegades a la Policia Local i a l'Ajuntament de Cambrils, sense obtenir cap resposta. A més, alguns membres també han intentat dialogar amb els joves que hi fan els botellons, per fer-los prendre consciència de la situació i que, almenys, recullin les deixalles que ells mateixos generen. Per contra, els joves els han insultat i amenaçat quan s'hi han acostat.

Com a conseqüència, durant l'acció de neteja del diumenge passat es van trobar una gran quantitat de llaunes de begudes al barranc. Els voluntaris van omplir fins a cinc bosses de brossa industrials només de llaunes. A més, van omplir més bosses amb altres tipus de deixalles com roba, mascaretes, trossos de metall o ampolles de vidre. Després de la recollida, els voluntaris de Talking Rubbish van transportar les bosses de brossa fins als contenidors més propers i van reciclar-ne les llaunes, mentre que van dipositar la resta de deixalles al contenidor gris.

Les bosses de brossa resultants de la recollida de deixalles de diumenge passat (Foto: Cedida)

Una nova recollida a la platja de la Llosa

L'ONG Greenpeace i el grup de joves Eco Seaside, que periòdicament també organitza recollides de brossa a Cambrils, han organitzat una nova acció de neteja aquest diumenge, 18 de juliol. La recollida de residus tindrà lloc a la platja de la Llosa, de 8 a 11 h, i el punt de trobada dels voluntaris és al pont de fusta. Des de la iniciativa Talking Rubbish hi formaran part i animen a tothom a participar-hi.

Cartell de la recollida de residus que tindrà lloc aquest diumenge