Cultura

El grup cambrilenc No Apto treu al mercat el seu darrer treball discogràfic "Voces"

Per Berta Ruiz



El grup No Apto en un concert de l'anterior gira en un centre comercial de Madrid
El grup cambrilenc No Apto format per Erik López -veu i guitarra-, Raül López -baix-, Aleix López -guitarra- i Àngel Alonso -bateria-, ha editat recentment el seu nou treball discogràfic Voces. El passat 1 d'abril sortia a la venda el nou CD del grup, a nivell estatal, europeu i al mercat llatinoamericà.

Dos dels seus components, Erik López i Àngel Alonso, van explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls del període de gravació, edició, promoció del treball i presentació que estan fent d'aquest en les darreres setmanes.
La gravació de Voces va iniciar-se el passat mes de setembre, amb l'enregistrament de la bateria als estudis Pan-Pot (Biscaia)i després van seguir amb la gravació de la part de guitarres i baix al RockStudios de Bilbao. També van treballar l'enregistrament de les veus, a cavall entre Bilbao i el local de Cambrils El Corral. Després d'uns primers mesos de treball, el grup va fer una aturada i entorn el mes de desembre es va reprendre el procés de gravació i a finals d'any es va tenir enllestit el nou disc. No Apto ha comptat per aquest segon treball discogràfic amb la producció de Xabier Eguia i el cambrilenc Carlos Rom.

10 temes més directes, més agressius, més madurs

En aquest nou treball, s'hi poden trobar 10 temes -la majoria de les lletres escrites per l'Erik i musicalment treballades pels quatre components-, que tracten segons ells mateixos expliquen, "sobre experiències que nosaltres tenim, sobre els sentiments, sobre els estats d'ànims... Uns temes en els què ens hi trobem bé. I a diferència de l'anterior disc, és que és un disc més "lluitador" que l'altre", afirma Erik López. Un disc que el defineixen com a "més madur, que sona a banda. Molt més directe, més agressiu, que realment diu les coses pel seu nom, sense rodejos i dóna un cop a la taula per dir: "aquí estem nosaltres!"".
Per l'Àngel, Voces és una evolució molt clara del primer disc Mi propio infierno. Més rock i més hardrocker, però a la vegada sent i sonant a modern. Si coneixes el primer disc saps que aquest és No Apto.  Saps reconèixer l'essència de No Apto. No és una repetició del primer disc, sinó que és una evolució. Quant a temes, en aquest hi ha molts més hits. L'altre erael primer disc d'un grup, i evidentment encara no està el grup consolidat, vas component i el que surt ho graves. Ara sabem les coses que ens agraden, les coses que funcionen, però l'essència de No Apto segueix estant aquí.

Promoció del nou treball i gira de concerts

Actualment el single promocional que està sonant és En el punto de mira. Properament esperen gravar el primer videoclip d'aquest segon àlbum i treure un segon tema promcional, més endavant. No Apto es troba durant aquestes setmanes en ple període de presentació, tant a nivell de mitjans de comunicació com en premsa especialitzada. Ja han realitzat presentacions acústiques del nou treball en algunes ciutats de l'Estat i en els propers mesos recorreran ciutats com Madrid, Múrcia, València, Barcelona, Sant Sebastià, Bilbao, Saragossa, Oviedo, Sevilla i A corunya, entre d'altres.A més, el darrer single En el punto de mira, també ha estat seleccionat en el CD recopilatori The best of 2007 que treu anualment la revista especialitzada Metal Hammer. De cara al proper mes d'octubre iniciaran la gira de concerts per tot l'Estat.

"si ens segueixen trucant per anar a tocar, ens és igual si venem 5 com 5.000"

El grup cambrilenc inicia amb força aquest nou llançament discogràfic, amb el qual estan rebent molt bones crítiques. Segons Erik López, "de moment estan dient que és millor que el primer. És lògic, el primer ens va obrir moltes portes, ens va portar a conèixer a molta gent i amb el segon també evolucionem com a persones, com a músics. Estem tenint molt bones crítiques, que parlen de l'evolució seguida i d'una projecció ascendent. Sempre han parlat molt bé de No Apto, sobretot s'ha valorat molt l'actitud del grup en directe, els temes, etc". Quant a vendes del disc, és una qüestió que no amoïna al grup, ja que tal i com ells mateixos diuen, "avui dia és un tema complicat. No ens afecta per a res. Si ens segueixen trucant per anar a tocar, ens és igual si venem 5 com 5.000".

Comenta aquest article