Informació general

Restriccions

El Govern amplia el toc de queda a 161 municipis i preveu demanar-lo almenys tres setmanes seguides

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, insinua que les xifres de contagis entre els joves podrien millorar els propers dies

Per ACN

Mapa dels 161 municipis afectats pel toc de queda que vol aplicar el Govern
Mapa dels 161 municipis afectats pel toc de queda que vol aplicar el Govern | ACN (Guifré Jordan)

El Govern ha ampliat la petició del toc de queda nocturn a tres municipis més dels anunciats aquest passat dimecres al vespre, i ara són 161 en total, que encara hauran de ser validats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. S'hi afegeixen Santa Cristina d'Aro, Caldes d'Estrac i Altafulla. A més, la portaveu, Patrícia Plaja, ha vaticinat que probablement es demanarà la pròrroga del confinament nocturn durant les properes dues setmanes, ja que no hi haurà prou temps per millorar la situació epidemiològica. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha insinuat que les xifres, tot i molt dolentes actualment, poden millorar lleugerament en el cas dels joves properament.

Catalunya entra en la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la UE sobre la covid-19

Catalunya ha entrat a la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la Unió Europea sobre la covid-19, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades ahir dijous. L'1 de juliol el territori català es va tenyir de vermell després de superar els 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Dues setmanes després, Catalunya ha passat al vermell fosc en superar els 500 casos per cada 100.000 habitants. Entrar en aquesta àrea de màxim risc implica que la UE recomana no viatjar-hi.
La situació també ha empitjorat a altres parts de l'estat espanyol, com Castella i Lleó i Navarra, que han entrat a la zona de màxima alerta, mentre que la resta del territori de l'Estat es manté en vermell.