Informació general

Covid-19

Cambrils és un dels 158 municipis catalans que tindrà toc de queda si el TSJC ho avala

El municipi, amb més de 34.000 habitants i una incidència acumulada de 626 casos, estarà afectada per un confinament nocturn de 01.00 a 06.00 h

Per Redacció

Els vials del costat de la riera d'Alforja de nit, durant el passat toc de queda que es va implementar d'octubre a maig
Els vials del costat de la riera d'Alforja de nit, durant el passat toc de queda que es va implementar d'octubre a maig

Cambrils és un dels municipis on el Govern de la Generalitat hi ha decretat un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí per contenir l'explosió de contagis d'aquesta nova onada. Les poblacions catalanes afectades per aquesta mesura són 158, aquelles de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Actualment, Cambrils té 34.807 habitants i una incidència de 626 casos en l'última setmana.

El Govern ja ha iniciat els tràmits perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritzi aquest toc de queda, que està previst que s'apliqui des d'aquest cap de setmana i tingui una vigència de set dies prorrogables. El confinament nocturn també afecta a tots els municipis que, encara que no arribin a les dades epidemiològiques establertes, estan envoltats de localitats que sí que tenen aquests índexs, com és el cas de Vinyols i els Arcs.

El nou toc de queda afectarà un 80% de la població catalana

La mesura va ser anunciada ahir al vespre pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, on també va afirmar que es revertirà "tan aviat com la pandèmia ho permeti". Aquest nou toc de queda l'hauran de respectar uns sis milions de persones, gairebé el 80% del total de la ciutadania catalana. A banda de Cambrils i Vinyols i els Arcs, a la província de Tarragona s'implementarà el toc de queda a Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Riudoms, la Canonja o Valls, entre d'altres.

Comenta aquest article