Informació general

Traçat ferroviari

Els veïns de diferents barris «obren» passos alternatius per travessar l'antiga via del tren

A l'espera que l'Ajuntament habiliti un seguit de passos provisionals, tal com va anunciar el passat gener, els veïns de diferents zones han foradat la tela metàl·lica que servia de barrera i així poder travessar la via

Per Berta Ruiz

Imatge d'un dels passos "alternatius" que han habilitat els veïns, a la zona de Cambrils Badia, per creuar a banda i banda de la via
Imatge d'un dels passos "alternatius" que han habilitat els veïns, a la zona de Cambrils Badia, per creuar a banda i banda de la via | Maria Vidal

A l'espera que l'Ajuntament de Cambrils habiliti un seguit de passos provisionals per a la circulació de vianants i de vehicles a diferents punts de l'antic traçat ferroviari, alguns veïns ja han "obert" passos alternatius per poder travessar d'un costat a l'altre de la via. Un d'aquests punts és el que s'ha obert al carrer d'Andalusia –a l'Eixample Platja– i que connecta aquest barri amb el carrer de Beltran de Cambrils i la zona direccional on hi ha l'institut Ramon Berenguer IV, la residència d'Avis Baix Camp, l'institut Cambrils i l'escola Marinada. A falta d'aquests passos que s'han anunciat per part de l'Ajuntament de Cambrils, els veïns que circulen per aquesta zona han anat foradant la tela metàl·lica que servia de barrera per al pas dels trens i així poden travessar d'un costat a l'altre.

Aquesta operació per facilitar el pas d'un costat a l'altre de la via també s'ha fet en d'altres punts com per exemple a l'alçada de Cambrils Badia –darrere de les instal·lacions esportives del Set Cambrils– on, fins i tot, s'han col·locat taulons i fustes per trepitjar amb més facilitat a l'hora de creuar l'antiga via. En aquest punt també s'ha xafat la tela metàl·lica protectora que hi havia. Sembla ser que, aquest pas "provisional" ja fa força mesos que és utilitzat pels veïns de la zona.

Ja es té el vist-i-plau definitiu d'Adif per habilitar els passos provisionals

Recordem que el passat mes de gener, revistacambrils.cat informava que, des del consistori cambrilenc, s'estava treballant en els projectes d'adequació d'aquests passos. Sis mesos després, aquest passat mes de juny, revistacambrils.cat apuntava que des de l'Ajuntament de Cambrils s'estava a l'espera de rebre el vist-i-plau d'Adif per tal de poder habilitar els diferents passos provisionals, donat que Adif havia demanat un "replanteig" del projecte. Aquest 12 de juliol, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– anunciava a revistacambrils.cat que, "avui, tot just, hem rebut l'"ok" definitiu per part d'Adif i ja podem licitar. Adif ens ha fet diferents consideracions i indicant-nos tenir un especial compte i precaució amb els serveis que passen per allí com són la fibra òptica, instal·lacions elèctriques...". El regidor d'Urbanisme ha afegit que, "per al pas de l'antiga estació ja hi ha empresa guanyadora per fer els treballs, però per les dates que estem ja començarem passada la temporada turística".

Cinc passos per a vianants i per a vehicles

L'Ajuntament té previst habilitar diferents passos: a l'avinguda de Joan XXIII on s'hi farà una mitja rotonda per al pas de vehicles; a l'antic pas a nivell de l'estació de tren que connectarà l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer amb l'avinguda de l'Horta de Santa Maria i que serà per a vianants; un altre al Camí del Corralet on es construiran unes voreres més amples i serà per al pas de vehicles i de vianants; un altre pas de vianant a l'avinguda de Mas Clariana i un altre pas de vianants entre les places de Francesc Macià i de Lluís Companys, a l'Eixample Platja.

A dalt, pas que s'ha obert a l'alçada de Cambrils Badia (foto: Maria Vidal). A sota, diverses imatges del pas que han obert els veïns a l'alçada del carrer d'Andalusia, a l'Eixample Platja (Cedides: Ce+)

 

Comenta aquest article