Informació general

Concentració

La Travessa per la Llibertat i la Passejada per la República, les properes cites per a les Àvies i Avis per la Independència

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració dels Avis i Àvies, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració dels Avis i Àvies, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Les Àvies i Avis per la Independència es van trobar, com cada dimecres, a la plaça de la Vila. En aquesta trobada es van donar les indicacions per a les properes accions que es duran a terme aquest mes de juliol. Per un costat, el proper 22 de juliol, les Àvies i Avis de Cambrils se sumaran a la Travessa per la llibertat que ha impulsat Jordi Turull. Tal com van explicar, ahir mateix van canviar les normes per poder participar en aquesta iniciativa donades les noves restriccions per la covid-19. Fins ara, quan l'exconseller Jordi Turull arribava a un poble, allí se li organitzava una rebuda. Inicialment, es preveia que les Àvies i Avis de Cambrils es desplacessin fins la Morera de Montsant i des d'allí, qui volgués, podia seguir caminant fins a Escaladei. Amb les noves restriccions, s'ha decidit que les Àvies i Avis es desplaçaran fins la Morera de Montsant –el proper 22 de juliol al matí– i se situaran en grups estàtics per tal de veure el pas de la travessa de Jordi Turull.

Passejada per la República, el 31 de juliol, a Salou

D'altra banda, per al dissabte 31 de juliol, està prevista una nova Passejada per la República a Salou. Enguany, l'ANC de Cambrils posarà una furgoneta llançadora que portarà les Àvies i Avis de Cambrils fins el passeig de Jaume I de Salou. Està previst que la passejada comenci a les 19 hores.

Pel que fa a la trobada setmanal de les Àvies i Avis, ahir, es van cantar les consignes habituals com "1 d'octubre ni oblit ni perdó", "vam votar i vam guanyar", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa" o "la plaça de la Vila persisteix". A l'inici es va cantar l'Estaca i es va tancar l'acte amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article