Informació general

Educació

El cambrilenc Joan Manel Audí és nomenat nou director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació

Nascut a Tortosa, però resident a Cambrils des de fa més de 20 anys, Joan Manel Audí ha exercit com a cap d'estudis de l'institut la Mar de la Frau des de la inauguració del centre, el curs 2006-2007

Per Berta Ruiz

Joan Manel Audí, segon començant per la dreta a la tercera fila, juntament amb la resta de directors dels Serveis Territorials del Departament d'Educació i el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray, a la presentació d'ahir
Joan Manel Audí, segon començant per la dreta a la tercera fila, juntament amb la resta de directors dels Serveis Territorials del Departament d'Educació i el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray, a la presentació d'ahir

El cambrilenc Joan Manel Audí ha estat nomenat nou director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació. De fet, ahir mateix, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, presentava a Barcelona el nou equip de directors dels Serveis Territorials del Departament, així com la nova directora general d’Alumnat. Joan Manel Audí es farà càrrec de la direcció de Tarragona, prenent el relleu de Jean Marc Segarra.

Tortosí, però cambrilenc d'adopció

Nascut a Tortosa (1967), però resident a Cambrils des de fa més de 20 anys, Joan Manel Audí es considera "un cambrilenc d'adopció". De fet, fa 15 anys que exerceix com a cap d'estudis de l'institut La Mar de la Frau de Cambrils, des del curs 2006-2007 quan es va inaugurar el centre. Llicenciat en Filologia Anglogermànica per la URV sempre ha impartit classes d'anglès a l'institut cambrilenc i també va posar en marxa l'optativa d'alemany. Tal com ha explicat a revistacambrils.cat, "jo sóc de les últimes fornades d'alumnes de la universitat que vam poder estudiar l'especialitat d'anglogermàniques, és a dir, l'anglès i l'alemany". Abans d'arribar a l'institut Mar de la Frau de Cambrils, Joan Manel Audí també va impartir classes a l'institut Torredembarra i, anteriorment, a l'institut Narcís Ollé de Valls, a l'institut Martí Franquès de Tarragona i també a l'antiga Laboral –que aleshores s'anomenava Centre Educatiu A– fent cursos de fusta o metalls a Formació Professional. Va ser a l'institut Torredembarra quan va viure tot el canvi del sistema educatiu amb la implantació de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Segons ha explicat, "porto més de 30 anys donant classe amb diferents tasques i càrrecs als diferents instituts: com a cap d'estudis adjunt, com a coordinador pedagògic, com a cap de departament, cap de seminari, cap d'activitats extraescolars...  També he estat tutor i professor des del principi. Des de que vaig acabar d'estudiar fins que vaig aprovar les oposicions també vaig fer interinatge i vaig començar a treballar des del minut 1".

"Afronto el càrrec amb molta il·lusió i amb moltes ganes"

Sobre el seu nomenament, Audí ha valorat a revistacambrils.cat que, "afronto el càrrec amb molta il·lusió, amb moltes ganes, tot i que amb una mica de vertigen –això no es pot negar– perquè sempre fa una mica de respecte; però la veritat és que tinc moltes ganes de fer coses i millorar en la mesura que sigui possible. Ara acabo d'aterrar, estic assabentant-me de com funciona tot i sé que hi ha moltes coses que s'han de fer i em fa il·lusió que es puguin dur a terme pel bé de la ciutadania i sobretot pel bé dels alumnes que són per a qui treballem".

A les darreres eleccions municipals 2019-2023 a Cambrils, Joan Manel Audí era candidat a la llista d'ERC en el número 14. "De mica en mica et vas implicant per intentar ajudar i aportar el teu granet de sorra" ha comentat.

Comenta aquest article