Cultura

Música

Quatre alumnes de piano de l'Escola Municipal de Música participen a diferents concursos internacionals

Gilian Panebianco, Enric Folch, Maria Arcas i Astrid González han aconseguit resultats notables a dos concursos, un online i un presencial, aquest darrer celebrat a Granada.

Per Andreu Dalmau

Astrid González al Concurs Internacional de Piano Maria Herrero celebrat a Granada
Astrid González al Concurs Internacional de Piano Maria Herrero celebrat a Granada | Cedida

Quatre alumnes de piano l’Escola Municipal de Música de Cambrils –Gilian Panebianco, Enric Folch, Maria Arcas i Astrid González– han destacat en els últims dies en la seva participació a dos concursos internacionals organitzats a diferents indrets del país.

Per un costat, Gilian Panebianco, aconseguia el segon premi de la categoria C (la que inclou als nascuts entre el 2007 i el 2009) al Concurs Internacional de piano "Monegros 88 KEYS IPC", que enguany ha celebrat la seva segona edició. En aquest mateix concurs també va obtenir un segon premi, l’Enric Folch, que va presentar un programa format per obres de Bach, Kuhlau i Estévez. Aquest concurs es va haver de celebrar de forma online a causa de la pandèmia, però això no ha estat impediment pels alumnes cambrilencs que han obtingut un molt bon resultat.

Sí que es va celebrar presencialment –a la ciutat de Granada– el Concurs Internacional de Piano Maria Herrero que enguany ha arribat a la seva 11a edició. En aquest concurs van participar-hi la Maria Arcas, a la categoria infantil (fins als 10 anys), i l’Astrid González, a la categoria juvenil (fins als 17 anys).

Maria Arcas no va superar la primera fase, però l’Astrid, tot i ser la més jove de la categoria, va aconseguir fer-se amb un meritori lloc a la final a la qual només van accedir-hi cinc concursants. La seva interpretació d’un repertori format per obres de Bach, Beethoven, Chopin i Granados va merèixer els elogis del tribunal tot i que finalment no va ser premiada.

Comenta aquest article