Informació general

Oci nocturn

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) treballa per fer cribratges massius entre els joves

L'associació ha fet un pas endavant per tal de disposar de punts sanitaris a Salou on fer cribratges massius entre la gent jove

Per Redacció

Zona d'oci nocturn de Salou
Zona d'oci nocturn de Salou | Cedida (Google)

L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS), entitat adherida a la patronal FECASARM, treballa per fer de Salou una destinació pionera en la lluita contra la Covid-19. Després del tancament del sector de l’oci nocturn i les noves restriccions anunciades per la Generalitat, l’associació ha fet un pas endavant per tal de disposar de punts sanitaris a Salou, on fer cribratges massius entre la gent jove i oferir així les màximes garanties en la tornada de les discoteques i bars musicals. 

El nou protocol d’accés als establiments d’oci nocturn –llargament reivindicat pel sector– implicaria l’obligació d’acreditar un test negatiu a la porta dels locals. D’aquesta manera, les persones que vulguin accedir-hi hauran de verificar que no poden contagiar el virus a través d’un codi QR que es lliurarà un cop es faci la prova d’antígens. Amb l’objectiu de facilitar aquesta mesura, ARONS està treballant amb diferents empreses sanitàries i farmacèutiques per tal d’instal·lar diverses carpes a Salou, amb personal sanitari i capacitat per realitzar fins a 5.000 tests al dia. L’objectiu és habilitar aquests punts aquest mateix mes de juliol i durant tot l’estiu. 

L'entitat ja ha sol·licitat a l’Ajuntament de Salou permís per poder ocupar la via pública amb carpes sanitàries en quatre punts

"Mentre la Generalitat continua anunciant noves mesures restrictives contra el sector de l’hostaleria que no aporten solucions reals al problema, nosaltres volem frenar els contagis detectant els positius i asimptomàtics i traient-los de circulació", defensa el president d’ARONS, Eduardo Abenójar. En aquest sentit, l’entitat ja ha sol·licitat a l’Ajuntament de Salou permís per poder ocupar la via pública amb carpes sanitàries en quatre punts estratègics del municipi; dos al carrer de Carles Buïgas i dos més al passeig de Jaume I. Aquestes carpes funcionarien cada dia, en horari de 10 a 22 hores. 

Des de l’associació, que aglutina prop d’un centenar d’establiments, recorden que Salou és una destinació turística de primer ordre i que la seva restauració i oci nocturn són també un atractiu per als visitants d’arreu. Tanmateix, Abenójar sosté que "hem d’aprofitar el poder d’atracció que tenim entre la gent jove per fer un cribratge massiu en el segment de població que és actualment el principal focus de contagis. Tancar implica traslladar el problema als carrers i les platges sense cap mena de control i acabar de condemnar a mort un sector que ja està al límit per aquesta crisi". 

Demanen que "no s'utilitzi al sector com a cap de turc de l'actual situació"

Així mateix, la FECASARM reclama més compromís per part de les administracions i garanteix que el sector té la capacitat de fer tests previs i crear espais d'oci segur i, al mateix temps, provocar una millora dels indicadors de la pandèmia. En aquest sentit, Joaquim Boadas, secretari general de la patronal de la restauració i l’oci nocturn, exigeix "que no s'utilitzi al sector com a cap de turc de l'actual situació ja que el sector no és el problema, és la solució, però s’ha de saber aprofitar com un aliat estratègic i no s’està fent". El dirigent ha recordat que ja fa més de vuit mesos que la patronal reclama un canvi normatiu per a introduir els tests previs en els protocols d'accés als locals. Ara, avancen, la iniciativa pionera que s'està forjant a Salou podria servir per a traslladar l'experiència a altres poblacions turístiques similars de tota Catalunya.  

L’Apunt

ARONS aglutina més del 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou
L'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) neix al 2021 com una nova eina per donar suport i defensar les empreses locals després de la greu crisi que la pandèmia ha ocasionat en el sector. ARONS aglutina més del 70% dels locals de restauració i oci nocturn de Salou, amb més de 50 restaurants, una vintena de bars i 14 discoteques associats des de la seva creació. Tots ells donen feina a unes 1.200 persones de manera directa, la qual cosa converteix les reivindicacions de l'entitat en una lluita vital per al teixit econòmic local

Comenta aquest article