Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Platges

La Bandera Blava ja oneja a les platges de l'Arenal, de la Punta del Riu i del Torn de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El port esportiu de l'Hospitalet de l'Infant també ha renovat aquest distintiu de prestigi internacional

Per Redacció

Els representants municipals en l'acte oficial d'hissada de la Bandera Blava, dissabte passat
Els representants municipals en l'acte oficial d'hissada de la Bandera Blava, dissabte passat | Cedida

Tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja llueixen la Bandera Blava 2021: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn. Aquestes platges i el port esportiu de l’Hospitalet  de l’Infant han obtingut un any més aquest distintiu que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

L’acte oficial d’hissada de la Bandera Blava a les platges va tenir lloc dissabte passat, 10 de juliol, a la Platja de l’Arenal; i va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; i de la regidora de Turisme, María José Gómez, acompanyats per diversos representants municipals.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental de les platges. Així mateix, exigeix una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una gestió ambiental extraordinària. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Per aquest motiu, la regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, “tenint en compte els criteris cada vegada més selectius”. “El repte és mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19. Cal tenir present que la Bandera Blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local”, ha dit la mateixa regidora.

Banderes Ecoplayas

Durant el mateix acte, també es va hissar la Bandera Ecoplayas 2021 a la Platja de l’Arenal. Aquest altre guardó, que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental, l’han obtingut enguany cinc platges del municipi: l'han renovat la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l’Almadrava; i la Cala Justell l’ha aconseguit per primera vegada. Aquest premi l’atorga l’Asociación Técnica para la Gestión de Residuos y Medio Ambiente (ATEGRUS).