Informació general

Oci nocturn

La Generalitat tanca l'oci nocturn i obliga a fer un test d'antígens o tenir la pauta completa de vacunació en esdeveniments amb més de 500 persones

Les noves restriccions entren en vigor a partir d'avui 9 de juliol

Per Redacció

Zona d'oci nocturn de Salou
Zona d'oci nocturn de Salou | Cedida (Google)

El Govern ha decidit tornar a tancar l'oci nocturn en espais interiors a partir d'aquesta passada matinada. La mesura tindrà una vigència de 15 dies, però queden al marge de la decisió els festivals de música. Això sí, serà obligatori fer-se un test d'antígens o tenir la pauta completa de vacunació per accedir a esdeveniments de més de 500 persones. Una PCR de les últimes 12 hores també seria vàlida. Les activitats hauran d'acabar abans de les 3 de la matinada.

Els casos positius de coronavirus s'estan concentrant en la població jove, especialment en la franja dels 20 als 30 anys. En un context, doncs, en què cada vegada són més les persones que es contagien de la variant delta, Salut ha apostat per accelerar la vacunació de la població major de 16 anys i també per reduir a les vuit setmanes el període que cal deixar transcórrer entre la primera i la segona dosi d'AstraZeneca, que s'administra a la població de 60 a 69 anys. L'objectiu és garantir la màxima immunitat possible.

D'altra banda, aquesta setmana, el Govern de la Generalitat ha demanat al govern de l'Estat que torni a decretar l'ús obligatori de la mascareta, també a l'aire lliure.
 

Comenta aquest article