Societat

Festes

Havaneres, sardanes i un concert del «Cap de Setmana Diatònic» per celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme al Parc del Pescador

Del 15 al 18 de juliol s’han programat dos concerts d’havaneres, una ballada de sardanes i l’actuació de Guillem Anguera Quartet

Per Redacció

El grup d'haveneres les Anxovetes, que actuarà el dia 15 de juliol
El grup d'haveneres les Anxovetes, que actuarà el dia 15 de juliol | Cedida

El Parc del Pescador serà l’escenari de les activitats programades per celebrar la Festa de la Mare de Déu del Carme, del 15 al 18 de juliol. El programa s’ha hagut d’adaptar a les mesures de contenció de la covid-19 i per aquest motiu s’ha canviat l’emplaçament de les havaneres. A més, els diferents grups que organitzen la festa han decidit suspendre la tradicional processó per mar de manera consensuada perquè encara no es permeten actes itinerants ni processons.  

Així doncs, la programació inclou la missa en honor a la Mare de Déu, la tradicional ballada de Sardanes, amb les mesures de seguretat corresponents, i dos concerts: la cantada d’havaneres i un concert dins el Cap de Setmana Diatònic.  

Cantada d'havaneres al parc del Pescador

La festa en honor a la patrona dels pescadors i mariners començarà el 15 de juliol amb la tradicional cantada d’havaneres, que canvia el format i no es podrà portar a terme en el seu entorn habitual, a la platja del Regueral, sinó a l’espai del Parc del Pescador. En aquesta ocasió seran dos concerts separats per poder arribar a més persones, a càrrecs dels grups femenins Anxovetes (20 hores) i Havaname (22 hores). Les entrades són gratuïtes amb reserva al Patronat de Turisme i al Centre Cultural, fins el dia 15 de juliol al matí o fins a exhaurir les entrades. Per fer la reserva s’ha d’indicar a quin dels dos concerts es vol assistir, el nom i el telèfon de les persones assistents. L’aforament serà limitat.  

Missa en honor a la Mare de Déu del Carme i ballada de sardanes

El 16 de juliol a les 19 hores hi haurà la missa en honor a la Mare de Déu del Carme a la parròquia de Sant Pere. Posteriorment, a les 20 hores, enguany es recupera la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils. Serà la primera en format obert que es realitza des de que va començar la pandèmia, amb les mesures de seguretat corresponents.  

Concert de Guillem Anguera Quartet

Finalment, com a novetat de la programació Cambrils s’ha acollit al Festival de diatònic “Cap de Setmana Diatònic”, que ja se celebra habitualment a Mont-Roig del Camp, i que enguany arribarà també a Colldejou. Així, l’últim concert del festival serà el de Guillem Anguera Quartet, al Parc del Pescador, el diumenge 18 de juliol, a les 20 hores. L’entrada és gratuïta i es poden reservar al Centre Cultural de Cambrils (977369060 / centrecultural@cambrils.cat) indicant el nom i el telèfon. L’aforament serà limitat.  

Durant aquests dies, des del Departament de Festes de l’Ajuntament també han animat als cambrilencs i cambrilenques a guarnir els balcons amb domassos de la Mare de Déu del Carme, flors naturals o de paper, banderetes o qualsevol element que ompli els carrers de color.