Esports

Pàdel

El cambrilenc Asier Estébanez, actual número 1 del rànquing espanyol masculí benjamí de pàdel

El palista, de només nou anys, juga aquest cap de setmana el classificatori per poder competir al Campionat d'Espanya

Per Maria Vidal

El palista cambrilenc Asier Estébanez
El palista cambrilenc Asier Estébanez | Cedida

Asier Estébanez, de nou anys, és el número 1 de pàdel al rànquing espanyol masculí benjamí. Ocupa aquesta posició des del mes de maig, quan la Federació Espanyola de Pàdel va publicar el llistat amb els 206 jugadors que aquesta temporada han jugat en aquesta categoria, i el cambrilenc l'encapçala amb 5.320 punts. Aquest cap de setmana, l'Asier jugarà a Castelló el classificatori per aconseguir una plaça pel Campionat d'Espanya, que tindrà lloc la primera setmana de setembre a Saragossa.

L'Asier juga a pàdel des dels 5 anys i, dos anys més tard, amb 7, va començar a competir. Tot i això, no ha sigut fins aquesta temporada que ha començat a participar en tornejos de manera més professional. Diu que allò que li agrada més d'aquest esport són els vidres, perquè li permeten "fer rebotar la pilota, que pugi i que baixi". S'entrena "quasi tots els dies de la setmana al sortir de l'escola" al centre CUB esports de Cambrils, durant 1 hora i 30 min. aproximadament, amb els entrenadors Joel Climent i Martín del Pontigo.

El seu company de pista és el murcià Mario Brocal, que comparteix amb l'Asier la primera posició de la seva categoria. A causa de la distància, entrenen separats durant la setmana i només juguen junts quan els dos esportistes van a Alacant, on també hi ha l'acadèmia de pàdel de la qual ambdós en formen part.

Aquesta setmana, abans de disputar el partit que els permetrà competir al setembre al Campionat d'Espanya, el Mario i l'Asier estan entrenant plegats a Múrcia, per preparar-se per l'esdeveniment de dissabte i diumenge. Enguany també és la primera temporada que han de superar aquest pas previ abans del Campionat i a cada comunitat autònoma s'hi celebra un classificatori, ja que els altres anys tothom tenia la plaça assegurada apuntant-s'hi.

La propera temporada, a la categoria aleví

La primera posició de l'Asier té més mèrit si es té en compte que ell és un benjamí de primer any. La temporada vinent, l'esportista cambrilenc pujarà de nivell i passarà a ser aleví. Tot i que no li tocaria per edat, ho fa perquè vol seguir jugant al costat de Mario Brocal, que és un any més gran, pels bons resultats que han obtingut competint junts. A aquest categoria, serà més complicat assolir la fita que els palistes han aconseguit enguany, però la intenció de l'Asier, segons explica, és "seguir jugant tornejos i guanyar-los" i, de nou, la parella intentarà fer-se un lloc al top 10 del rànquing espanyol.

Comenta aquest article