Informació general

Detencions

La Guàrdia Civil desmantella una plantació interior de marihuana a Riudoms

Els agents van incautar 403 plantes en un estat de floració avançat

Per Redacció

Imatge de l'operatiu policial dut a terme a Riudoms
Imatge de l'operatiu policial dut a terme a Riudoms | Cedida (Guàrdia Civil)

Agents de l'Ofiicina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona, en colaboració amb vigilants municipals de Riudoms, han desmantellat una plantació indoor composta per 403 plantes de marihuana a l'interior d'un habitatge d'aquesta localitat. S'ha declarat com a investigades a dues persones, residents habituals del domicili que es dedicaven a la cura i manteniment de les plantes.  

La investigació es va iniciar a principis de juny, gràcies a la colaboració ciutadana que alertava de l'existència d'un habitatge, on semblava que es podria estar cultivant marihuana. Després de tenir coneixement d'aquest fet, vigilants municipals del municipi i la Guàrdia Civil van establir diversos dispositius per verificar aquesta informació. Aquests dispositius van resultar positius després de localitzar una masia propera al casc urbà, on s'apreciava una forta olor a marihuana i a l'exterior de la qual s'observaven elements relacionats amb el cultiu intensiu de la marihuana. 

Per aquest motiu es va identificar a tres persones que en aquell moment es trobaven a l'habitatge i que hi residien de manera habitual, els quals, després de ser informats dels indicis obtinguts, van col·laborar de manera voluntària amb els agents, facilitant l'accés a la vivenda. A l'interior es van localitzar 403 plantes de marihuana en fase adulta, d'uns 52 quilograms, així com material empleat pel seu cultiu. 

Després de procedir a la presa de declaració com a investigats, per la comissió d'un pressumpte delicte contra la salut pública (cultiu de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, se'ls va posar en llibertat a disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Reus. 

Comenta aquest article