Informació general

Concentració

Àvies i Avis: nova pancarta, comunicat i proposta de participació a la Travessa per la Llibertat amb Jordi Turull

Les Àvis i Avis van recordar, ahir, que ells eren "l'única organització independentista que continuava mobilitzada als carrers de Cambrils"

Per Lluís Rovira i Barenys

La nova pancarta es va exhibir, ahir per primer cop, juntament amb la resta de pancartes i banderes
La nova pancarta es va exhibir, ahir per primer cop, juntament amb la resta de pancartes i banderes | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i els Avis van encetar la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb l'estrena de la nova pancarta i amb la lectura d'un escrit en el que es recordava que ells eren "l'única organització independentista que continuava mobilitzada als carrers de Cambrils" i afegia que "les Àvies i els Avis de Cambrils per la Independència ens hem convertit en un referent de lluita persistent a Catalunya, de la mateixa manera que ho són tota la resta de col·lectius d'Avis i Àvies dels altres pobles". El comunicat feia una crida a no defallir i "a cridar contra les veus que ens volen desanimar" i acabava dient "naltros continuem ferms i alçats i ho estarem fins la victòria final".

Les Àvies i Avis també van explicar la Travessa per la Llibertat que ha impulsat Jordi Turull per recórrer a peu i durant 15 dies la distància que hi ha entre Portbou i Arnes. Les dues etapes més properes al nostre territori són les que farà entre Montblanc i Prades, el 21 de juliol, i la que anirà d'Albarca a la cartoixa d'Scala Dei, el 22 de juliol. Qui vulgui pot acompanyar Turull en aquesta marxa per Catalunya i les Àvies i Avis ja van considerar la possibilitat de fer una part del tram d'Albarca fins a Scala Dei.

D'altra banda i a part de la nova pancarta, les Àvies i Avis també han fet nous cartells individuals par exhibir-los a les concentracions i on es reclama la independència i l'amnistia. Aquests cartells substitueixen els que havien realitzat amb les cares dels presos polítics.

Després de tots aquests avisos, es va entrar a la part rutinària de les concentracions que, com sempre, s'inicia amb el cant de l'Estaca, seguit de proclames i càntics a favor de la independència, i que acaba amb el cant dels Segadors.

Comenta aquest article