Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Motociclisme

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant acollirà l'EUTICHESBOOK 2021 els dies 1 i 2 d'octubre

La inscripció a aquest esdeveniment motociclista, que pot aplegar un màxim de 300 participants, s’obrirà el dissabte 3 de juliol a partir de les 23.45 h

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un grup de participants a la sortida motociclista
Imatge d'arxiu d'un grup de participants a la sortida motociclista | Cedida

Per als dies 1 i 2 d’octubre, el Club Esportiu Eutiches organitzarà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’EUTICHESBOOK 2021, un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i Maestrazgo. Aquesta serà la tercera vegada que el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà el centre neuràlgic d’aquesta prova, que l’any 2018 es va celebrar per primer cop a la demarcació de Tarragona.

Les persones aficionades al motociclisme s’hi podran apuntar a partir del dissabte 3 de juliol, a les 23.45 h, a través de la pàgina web www.eutichesbook.com, en què s’ofereixen 300 places per a aquesta prova «off road», només apta per a motos Maxi-Trail i Trail/Scrambler. En aquesta edició, podran triar entre dos recorreguts:

- Trail Extrem, d’aproximadament 400 km de recorregut, amb un 70% de pistes de terra i camins i un 30% de camins asfaltat, amb trams de dificultat tècnica, només recomanada per a les persones participants més expertes. Per a la resta, la ruta alternativa estarà indicada en el roadbook, per evitar les zones més complicades.

- Trail Rookie, d’aproximadament 350 km de recorregut, amb 20% de pistes i camins en bon estat i un 80% de camins asfaltats i carreteres secundàries. També hi haurà una opció sense dificultat tècnica apta per a tots els nivells.

Sigui quina sigui l’opció seleccionada, totes les persones que s’hi inscriguin acceptaran el repte personal de completar un itinerari “sorpresa” que transcorre per paratges de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tindran un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indicaran els controls de pas obligatoris per on hauran de passar per segellar el carnet de ruta.

“L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, recorda el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza a Viella, la Rodibook : «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova.

Com en anys anteriors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà la seu de l’esdeveniment, on tindran lloc les verificacions, els controls, l’acte oficial de benvinguda a les persones participants… El municipi serà també el punt de sortida i d’arribada dels i les motoristes.

Més informació sobre aquest esdeveniment motociclista a: www.eutichesbook.com

Comenta aquest article