Informació general

Platges

Cambrils recull les quatre Banderes Blaves que acrediten la qualitat de les platges del municipi

Per Redacció

L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Medi Ambient van recollir les banderes blaves per a les platges cambrilenques de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà
L'alcaldessa Camí Mendoza i el regidor de Medi Ambient van recollir les banderes blaves per a les platges cambrilenques de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà | Cedida

Cambrils recull les quatre Banderes Blaves que acrediten la qualitat de les platges del municipi. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, van recollir, ahir, les quatre Banderes Blaves que onejaran aquest estiu a les platges del municipi. L’acte de lliurament de les Banderes Blaves a les platges catalanes es va dur a terme a Sitges i va estar presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.  

Cambrils ha revalidat un any més les banderes per les platges del Cavet, la Llosa, Vilafortuny i Prat d’en Forès-Regueral. El segell, que acredita la qualitat de les platges i els serveis que ofereixen, és atorgat anualment per un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), acredita la qualitat de les platges i els serveis que ofereixen.  

El guardó de les Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.  

L'acte de lliurament de les Banderes Blaves es va fer, ahir al matí a Sitges

Millores a les platges, per aquest estiu

Aquesta temporada, el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha ampliat el servei de socorrisme, que es presta cada dia de 10 a 19 hores des de l’1 de juny fins al 30 de setembre. A més, enguany també s’han millorat els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s’han augmentat el nombre de reserves d’aparcament amb connexió accessible i propera als mòduls de socorrisme on s’ofereixen serveis adaptats com el bany amb cadira amfíbia, s’han ampliat i millorat les passarel·les, s’han instal·lat pals de banderes per informar els banyistes sobre l’estat de la mar al llarg de tot el litoral i s’invertirà en la millora d’equipaments pels socorristes.

Comenta aquest article