Cultura

Biblioteca

La Biblioteca programa una nova hora del conte per al 22 de juliol i col·labora amb el concurs «Llegir té premi»

Per Redacció

La nova hora del conte es farà el proper 22 de juliol
La nova hora del conte es farà el proper 22 de juliol | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells ha programat, aquest mes de juliol, una hora del conte amb Montse Parra que porta per títol "La llegenda d’Arturus i altres estrelles". També, col·labora en el concurs "Llegir té premi" que té l’objectiu de promoure la lectura entre els més joves. L’hora del conte es durà a terme el dijous 22 de juliol a les 12 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20). Es tractaran històries de sentiments com l’enveja, la gelosia i l’enuig. Per assistir a aquesta activitat cal fer inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat.

Concurs ‘Llegir té premi’ 

El certamen està organitzat per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland. Té com a objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d’estiu.  

Poden participar en el concurs fins a 1.500 infants i joves que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya. El període d’inscripció serà del dia 28 de maig de 2021 fins que s’esgotin les places disponibles. I el concurs comença el 28 de juny fins al 29 d’agost de 2021, ambdues dates incloses.  

S’organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys i una tercera categoria per a equips. Com a novetat d’aquesta edició el concurs es dividirà en tres etapes consecutives. Els participants podran seleccionar les lectures entre 740 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil.  

La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l’edat i interessos, des de llibres clàssics a les darreres novetats de la literatura juvenil. Els títols seleccionats es troben físicament a les biblioteques públiques de Catalunya. Alguns també es troben disponibles a la mateixa plataforma i també es poden trobar a la biblioteca digital de les biblioteques públiques eBiblioCat.  Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector/a i de l’equip i s’escala en el rànquing del concurs. Els participants responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis.  

Des de les biblioteques fan seguiment virtual de l’activitat lectora dels seus usuaris i poden fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressen en el joc. Quan finalitzi el concurs, l’organització enviarà a les biblioteques els premis físics: medalles, llibres i rellotges intel·ligents perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.  

Es pot trobar més informació a https://biblioteques.gencat.cat/ca/el-servei-de-biblioteques/liniesdactivitat/promocio_lectura_cultura/projectes/llegirtepremi/  i a www.llegirtepremi.cat   

L’Apunt

Horari estiu
Fins el 12 de setembre, la Biblioteca Josep Salceda i Castells tindrà un horari d'estiu de dilluns a divendres de 9 a 14.30 hores.  

Comenta aquest article