Informació general

Detencions

Cau un grup criminal que protegia armat una parcel·la amb prop de 2.300 plantes de marihuana a Reus

Els cinc arrestats feien torns de vigilància per evitar que organitzacions rivals poguessin robar la droga

Per ACN

Imatge aèria de l'operació de Mossos que ha desarticulat un grup criminal que protegia armat una parcel·la amb prop de 2.300 plantes de marihuana, a Reus
Imatge aèria de l'operació de Mossos que ha desarticulat un grup criminal que protegia armat una parcel·la amb prop de 2.300 plantes de marihuana, a Reus | Cedida (ACN - Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que protegia fortament armat una parcel·la amb prop de 2.300 plantes de marihuana als afores de Reus. Els cinc arrestats feien torns de vigilància en punts de guaita per prevenir 'narcoassalts' i així evitar que organitzacions rivals poguessin robar la droga. Durant l'escorcoll de la finca el 14 de juny passat, els agents hi van localitzar dues armes llargues (escopetes de caça) i dues pistoles, així com gran quantitat de munició (cartutxos del calibre 12, 16 i 9 mm principalment), a més de múltiples armes blanques i objectes contundents fabricats pels investigats. Els cinc arrestats van passar a disposició judicial dos dies més tard, el 16 de juny, i van ingressar a presó.
La investigació va començar a mitjans de maig quan els investigadors van tenir coneixement que en una parcel·la de l'entorn de Reus s'hi podia estar fent un cultiu extensiu de marihuana. La plantació estava encerclada per una reixa metàl·lica que no en permetia la visualització interior, tot i que des de l'exterior es podia percebre una forta olor a marihuana. Per aquest motiu es va fer ús d'un dels helicòpters de Mossos per determinar la dimensió de la plantació. A partir de l'observació des de l'aire, els policies també van detectar l'existència d'una caseta amb una construcció adossada al terrat en la qual hi havia una cadira que, probablement, servia per dur a terme un punt de guaita per fer vigilàncies.

Tres gossos de raça perillosa i caseta adossada amb porta blindada i finestres reixades

La plantació l'administrava un grup de cinc homes -un de nacionalitat espanyola i quatre de marroquina- que prenien les màximes precaucions possibles per evitar que altres grups criminals els assaltessin amb intenció d'endur-se les plantes. En aquest sentit cal destacar que la caseta adossada tenia una porta blindada i finestres reixades, inhabitual en aquest tipus construcció rural. A més disposaven de tres gossos de races potencialment perilloses, entrenats per a oferir una resposta en cas d'un eventual atac.

El dia 14 de juny de matinada es va dur a terme l'entrada i escorcoll a la parcel·la amb la participació del Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos, donat el risc potencial que suposava el fet que hi hagués diverses persones armades al seu interior. A la parcel·la hi havia almenys dos punts de vigilància a part de la pròpia caseta. En un hi havia una cabana amb munició per a una de les escopetes, un matxet i un objecte contundent similar a una maça. Aquest era el punt més allunyat de la caseta, que permetia controlar el cultiu de marihuana des de l'extrem contrari (la part que no es veia des de la caseta) i disposava de sensors volumètrics de moviment que l'envoltaven.

Comenta aquest article