Informació general

Xerrada

La Memòria Històrica per combatre l'adoctrinament franquista

Podem Cambrils va organitzar una xerrada al voltant del que va ser la revolta feixista contra la República i la repressió que va venir després de la guerra

Per Redacció

Un moment de la xerrada de Podem a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran
Un moment de la xerrada de Podem a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran | Cedida

Podem Cambrils va organitza un acte sobre Memòria Històrica, el passat dimarts 22 de juny al Casal Municipal de la Gent Gran, amb exposició del tema a càrrec d'Asunción Badia. En aquest acte es va recordar que van ser "els feixistes qui van fer un cop d'estat contra el govern legal de la República i que l'adoctrinament franquista dels anys posteriors a la guerra va ser tan eficaç que fins i tot perdura en democràcia". En la xerrada es va recordar que a l'estat espanyol van existir 298 camps de concentració, com a l'Alemanya nazi i que en aquesta repressió "moltes dones ho van ser per una doble transgressió social i moral".

També es va fer un recordatori als "nens perduts del franquisme que desapareixien sense saber com i les seves mares, empresonades han hagut de buscar i lluitar molt de temps per trobar, en alguns casos, els seus fills". Des de Podem es va mostrar el desig que la nova proposició de Llei de Memòria Històrica del 15/09/2020 "compleixi amb el dret de tots a saber la nostra història i retorni a les víctimes del terrorisme franquista la seva dignitat. Esperem que es trenqui el silenci i la Llei aporti la veritat, la justícia i la reparació de les víctimes".

 

 

Comenta aquest article