Informació general

Concentració

Àvies i Avis per la Independència: «Naltros continuarem la nostra lluita, ho tornarem a fer i els carrers tornaran a ser nostres!»

Les Àvies i Avis van encetar la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb la lectura d'un escrit referent a la sortida dels nou presos polítics de les presons

Per Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència van encetar la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb la lectura d'un escrit referent a la sortida dels nou presos polítics que en aquella hora estaven a punt de sortir de les presons. Després de dir que no havien d'haver passat ni un sol segon a la presó el comunicat recordava que el col·lectiu de les Àvies i Avis "ens hem manifestat per ells, hem fet dinars i sopars grocs, hem penjat llaços grocs, hem anat a la presó de Mas Enric, hem caminat per ells, els ultradretans ens han muntat contra-manifestacions per defensar-los, els hem escrit cartes perquè no es pensessin que els havíem oblidat, hem donat diners per les fiances i hem plorat, aplaudit i enrabiat per ells. Mai els hem deixat sols!".

L'escrit també va fer esment de l'informe aprovat aquest passat dilluns al Consell d'Europa que "ha posat Espanya en una situació molt incòmode. Els ha dit de manera contundent, que la repressió i la violència d'estat no serà acceptada a Europa". Les Àvies i Avis també recordaven que "la repressió no ha acabat i, per tant, la nostra lluita tampoc. Continuem tenint gent a l'exili i més de 3.000 represaliats, dos d'ells del nostre poble. L'única solució a tot aquest desgavell judicial és l'Amnistia!".

"Ara és el moment de no deixar el carrer"

Finalment, el comunicat afirmava que "ja fa unes setmanes que som les Àvies i els Avis de Cambrils per la Independència i ara és el moment de no deixar el carrer i de tornar-hi per lluitar per la independència i l'amnistia, per fer possible el mandat de l'1 d'Octubre i per fer realitat la declaració de la independència. No podem defallir i no ho farem. Pels exiliats i pels represaliats no ho podem fer. Naltros continuarem la nostra lluita a la plaça de la Vila i al Pla de les Serenes i ho tornarem a fer i els carrers tornaran a ser nostres!"

Després del comunicat es va continuar la concentració amb el cant de l'Estaca, tot el repertori de crits i eslògans a favor de la independència i contra la justícia espanyola per tancar l'acte amb el cant dels Segadors. Abans de desfer la concentració es va recordar que aquest proper diumenge 27 de juny es farà la concentració quinzenal al port, al pla de les Serenes, a 2/4 de 8 del vespre.

Comenta aquest article