Cultura

Música

El compositor i guitarrista Alfredo Panebianco posa en marxa el projecte «ResidenciArt 2021», amb un circuit de concerts per residències de la gent gran

Per Redacció

El director artístic Alfredo Panebianco amb la soprano Charo Picazo, a la residència Monterols de Reus
El director artístic Alfredo Panebianco amb la soprano Charo Picazo, a la residència Monterols de Reus | Cedida

El compositor i guitarrista Alfredo Panebianco ha posat en marxa el projecte "ResidenciArt 2021". Es tracta d'un circuit de micro concerts a les residències per a gent gran de la demarcació de Tarragona, tant públiques com privades incloent també l'Institut Pere Mata de Reus i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. La motivació principal és proveir a persones de la tercera edat –que han estat les més afectades per la pandèmia la covid-19– d'una sèrie continuada d'activitats com són concerts de música clàssica, òpera, teatre, dansa, música popular tradicional i folklòrica, a més de tallers de creació pictòrica i arts plàstiques en general que els ajudin a recuperar-se de l'alt estrès a què han estat sotmesos a causa de el confinament per la pandèmia i en gran mesura també al confinament natural propi de les seves condicions físiques a causa de l'edat.

ResidenciArt pretén portar a les residències, artistes de gran renom –habituals de grans centres de la cultura com el Palau de la Música Catalana, el Teatre Fortuny o l'Auditori Pau Casals–, artistes que tenen una extensa trajectòria en escenaris internacionals a Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica , i que molts d'ells resideixen a les nostres comarques i altres estaran de gira per Catalunya. Gràcies a aquest projecte podran oferir el seu art dins de la residència, en directe i per als avis i àvies d'aquests centres.

En la seva primera fase, ResidenciArt compta amb deu concerts en diferents residències com el Centre Sociosanitari Monterols, la Residència Misericòrdia, la Residència Marià Fortuny a Reus, la Cambrils STS, Les Orenetes de la Casa Sant Josep La Salle entre d'altres, del 20 al 30 de juny. Els avis estan acollint amb molta expectació i gratitud d'aquesta proposta artística i musical, a més, poden prendre el contacte humà i social després del confinament a través d'un proposta molt enriquidora.