Societat

Reconeixement

L'Estació Nàutica de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre celebra els vint anys d'existència amb un acte de reconeixement a la gent i institucions que hi han donat suport

L'acte es va celebrar, ahir a la tarda, a la seu del Patronat de Turisme de Salou

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de família dels guardonats a l'acte dels 20 anys de l'Estació Nàutica
Foto de família dels guardonats a l'acte dels 20 anys de l'Estació Nàutica | Lluís Rovira i Barenys

La seu del Patronat de Turisme de Salou va ser, ahir a la tarda, el marc de la celebració dels 20 anys de l'Estació Nàutica de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, que des d'enguany porta el nom de Nàutic Parc. Va ser un acte de caràcter institucional i amb tot un seguit de reconeixements cap a les persones que han ocupat la presidència de l'entitat, als tres expresidents de l’associació Joan Albert Campos, Manel Basquens i Vicent Martí i, també, cap els representants de les institucions, Diputació i Ajuntaments, que han donat suport a aquest projecte que ha apostat per l'activitat nàutica com un complement a la destinació turística de costa que al llarg dels anys ha sumat 95 km de litoral repartit en els municipis de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Miami Platja, Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre-Riumar. Tots els guardonats van rebre com a obsequi una peça artística obra de la cambrilenca Nuri Mariné.

Un paper més rellevant el van tenir els alcaldes de les tres poblacions que van donar el suport inicial a l'Estació Nàutica; Salou, Cambrils i Mont-roig-Miami Platja. L'alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, va fer referència al fet que ell, fa vint anys, ja estava a l'Ajuntament de Mont-roig i va explicar com es va gestar l'impuls inicial a la formació de l'entitat. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, es va referir al model de col·laboració públic-privat que ha suposat tirar endavant aquest projecte i el va definir com un model d'èxit. Finalment, l'alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar la feina feta durant aquests anys i la importància que significa l'existència de l'Estació Nàutica per a la desestacionalització del turisme a la nostra zona. Primer que tot havia fet el seu parlament l'actual president de Nàutic Parc, Quim Cristià, que va aprofitar l'ocasió per fer un reconeixement a la seva mare, Dolors Oliva, que era la regidora de Turisme de Salou ara fa vint anys, quan es va impulsar l'Estació Nàutica.

En la tanda de parlaments també va intervenir la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i la recent nomenada Directora General de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, en el que era el seu primer acte públic. L'acte es va cloure amb la foto de família de tots els guardonats i amb un piscolabis al jardí del Patronat de Turisme de Salou.

L'alcaldessa, Camí Mendoza, va rebre un guardó de mans de la presidenta de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

L’Apunt

20 anys d'Estació Nàutica a la Costa Daurada
Era el mes d’abril de l’any 2001 quan a Cambrils es formalitzava la constitució del que avui és l’Estació Nàutica Costa Daurada. La firma del document fundacional posava punt i final a mesos de gestions amb la Secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Economia del govern d’Espanya i el Departament d’Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat per certificar-se com destinació especialitzada en turisme nàutic. Culminava així la voluntat de sumar esforços de tres poblacions, Salou, Cambrils i Mont-roig i Miami Platja, per treballar conjuntament en la dinamització del turisme nàutic al territori i, d'aquesta manera, l'Estació Nàutica començava a caminar.
Obtenir el segell d’Estació Nàutica no era fàcil ja que calia certificar que l’àmbit territorial de la destinació es caracteritzava per uns serveis d’oci al mar de qualitat, en un entorn d’oferta turística atractiva i també de qualitat. L’Estació Nàutica Salou-Cambrils-Mont-roig, nom que va rebre als seus inicis va ser la tercera a tot l’Estat espanyol, darrere Mar Menor i Estartit-Illes Medes.

 

Comenta aquest article