Informació general

Formació

L'Ajuntament de Cambrils entra a formar part del grup directiu de la Cessetània per fomentar la formació, l'ocupació i el desenvolupament del territori

Per Redacció

Imatge de l'edifici de l'Ateneu Juvenil
Imatge de l'edifici de l'Ateneu Juvenil | Cedida

L'Ajuntament de Cambrils ha entrat a formar part del grup motor tècnic i del grup motor directiu de la Cessetània, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l'Ajuntament de Vila-seca i la PIMEC. L’Ajuntament es va incorporar a aquesta Xarxa de Desenvolupament Local del Camp de Tarragona l'11 d'octubre de 2018 i ara referma la seva voluntat de treballar coordinadament amb els altres agents i actors del territori per la formació, el foment de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i social.

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, va participar al Ple online de la Cessetània, celebrat el dimarts 15 de juny, que també va comptar amb la presència d’altres regidores, regidors i tècnics de la demarcació del Camp de Tarragona. A l’acte es va aprovar el document de governança de la Cessetània, les noves adhesions a la declaració i les entitats que entren a formar part del grup motor. A més, es va parlar sobre les properes accions que durà a terme la xarxa.

El regidor Alejandro Garcia ha afirmat que Cambrils vol sumar per construir una xarxa que generi estratègies territorials d'ocupació i desenvolupament econòmic, a partir de l'experiència pròpia dels més de 20 anys de serveis i programes propis i d'altres cofinançats pel del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i de les experiències de concertació dels darrers anys.

Si aquesta vocació era necessària el 2018, avui dia, després de la situació provocada per la Covid-19 i en els nous escenaris postpandèmia, esdevé una necessitat encara més gran. Cambrils, ciutat educadora, segona població de Baix Camp vol exercir un paper protagonista juntament amb les altres poblacions del Camp de Tarragona per desenvolupar un territori cohesionat, sostenible i que doni cabuda als nous projectes empresarials que diversifiquin i enriqueixin l'economia.