Informació general

Festes

Cambrils mantindrà obertes les platges per la revetlla de Sant Joan

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha volgut fer una crida a la prudència i al civisme: "cal que la gent eviti aglomeracions, que sigui molt curosa amb el llançament de pirotècnia i que mantingui les platges netes dins del que es pugui"

Per Berta Ruiz

Coets a la platja del Regueral, la revetlla de Sant Joan de l'any passat
Coets a la platja del Regueral, la revetlla de Sant Joan de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys
Cambrils mantindrà obertes les seves platges durant la revetlla de Sant Joan, demà 23 de juny a la nit. Igual que ja va fer l'any passat, l'Ajuntament ha optat per no restringir l'accés a les platges. La gent hi podrà accedir, però no s'hi podran fer foguerades. A més, caldrà tenir en compte les restriccions encara vigents per la covid-19. Per això, caldrà evitar aglomeracions i extremar les precaucions. Segons les recomanacions del Procicat, es demana que els grups no superin les 10 persones i que es mantinguin dos metres entre grups. D'altra banda, es recorda que l'ús de la mascareta a l'exterior encara és obligatori fins el 26 de juny. En el cas de bars i restaurants, hauran de seguir les condicions específiques del sector: màxim 6 persones per taula a l'interior i de 10 persones a l'exterior, excepte convivents. Les discoteques, que van poder reobrir des d'aquest passat diumenge a la nit, poden estar obertes fins a 2/4 de 4 de la matinada.

Crida a evitar aglomeracions, a tenir cura amb la pirotècnia i a mantenir les platges netes

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "les platges estaran obertes, com l'any passat, perquè pensem que és una mesura que fomenta que hi hagi més espai entre la gent i que estiguem tots més amples. Les foguerades estan prohibides i les guinguetes estaran obertes fins a la 1 de la matinada –això ho marca el Procicat–, perquè estan considerades com a bars-restaurants". D'altra banda, el regidor ha volgut per una crida a la prudència i al civisme: "cal que la gent eviti aglomeracions, que sigui molt curosa amb el llançament de pirotècnia i que també fem una crida a mantenir les platges netes dins del que es pugui. Després d'aquesta nit, cada any, l'endemà hem de fer un reforç extra per netejar les platges el dia de Sant Joan al matí. Demanaria que la gent tingués cura: que vagin a llançar petards i coets amb la major precaució; que siguin nets i que retirin les restes perquè hi haurà papereres i contenidors per deixar les deixalles.

Cada ajuntament decideix si obrir o restringir l'accés a les platges

Per aquesta revetlla de Sant Joan, cada ajuntament pot decidir si obrir o restringir l'accés a les platges. L'Ajuntament de Tarragona, per exemple, obrirà les platges per Sant Joan i permetrà que s'hi celebri la revetlla, però no autoritza les fogueres ni les acampades. A més, segons la normativa municipal, tampoc es podrà consumir alcohol ni reproduir música amb altaveus. Algunes de les poblacions catalanes més poblades com Barcelona o Badalona han decidit deixar les platges obertes, però amb controls policials perquè es respectin les restriccions. D'altres com Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sitges o Vilanova i la Geltrú han comunicat que tindran les platges tancades per la revetlla.

Estan autoritzades les revetlles al carrer i els correfocs, però amb totes les mesures de seguretat

A nivell de Catalunya, estan autoritzades les revetlles al carrer, els correfocs, les baixades de les falles del Pirineu i l'arribada de la Flama del Canigó, però amb les pertinents mesures de seguretat. Les celebracions hauran de ser, preferiblement, a l'aire lliure i Protecció Civil demana que els espais estiguin delimitats per garantir que no se supera l'aforament de 3.000 persones. Les festes a espais interiors tindran un aforament límit del 70% –amb un màxim de 1.000 persones– i amb ventilació reforçada.

Comenta aquest article