Cultura

Cinema

El cinema Rambla de l'Art tanca portes, del 25 de juny a l'1 de juliol, en senyal de protesta per haver de pagar íntegrament el lloguer malgrat els tancaments

Segons un comunicat de la direcció de la sala, "considerem molt injust que l'Ajuntament de Cambrils no es faci responsable del patiment del sector cultural i es converteixi en el propietari més exigent"

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'accés al cinema Rambla de l'Art
Imatge d'arxiu de l'accés al cinema Rambla de l'Art | Lluís Rovira i Barenys

El cinema Rambla de l'Art tancarà portes, des del proper divendres 25 de juny fins el dijous 1 de juliol, "en senyal de protesta i en defensa de la cultura al Camp de Tarragona". En un comunicat de premsa, la direcció de la sala ha informat que, "des de que va començar la pandèmia el març de l’any 2020, Rambla de l’Art-Cambrils ha mantingut la seva activitat cinematogràfica i cultural sempre que se li ha autoritzat i, quan no ha estat possible, ha seguit connectada amb el seu públic. Obrim tots els dies de la setmana i oferim cinema de tot tipus fet que no passa ni a grans ciutats com Barcelona. Hem aconseguit ser un referent com a cinema i com a activitat cultural de la zona".

Segons aquest comunicat, "el cinema Rambla de l'Art és una concessió administrativa i, per tant, paga un cànon com si fos un lloguer. Hem demanat en reiterades ocasions i des de fa més d’un any que, aquest lloguer, se’ns bonifiqui en funció dels dies que hem hagut de tancar, tenir limitats els horaris de projecció o tenir limitats els aforaments. Considerem molt injust que l’Ajuntament de Cambrils no es faci responsable del patiment del sector cultural i que es converteixi en el propietari més exigent quan, a la vegada, està demanant als ciutadans que siguin tolerants i flexibles amb els seus propis llogaters. No és la cultura un bé essencial que s’havia de protegir?".

La programació es reprendrà el 2 de juliol

Des del cinema Rambla de l'Art expliquen que, "agraïm l’esforç que han fet alguns sectors de l’Ajuntament per ajudar-nos i entendre la nostra situació però avui diem prou. Cambrils, com a ciutat, necessita una reflexió profunda i un treball intens per esdevenir altra cop atractiva, tant pels estiuejants com pels habitants de tot l’any. Moltes gràcies al públic que sempre ens ha recolzat i que pateix com nosaltres. Per ells, tornarem a obrir el dia 2 de juliol amb una programació atractiva i pròpia de l’estiu com ja portem fent durant aquests darrers anys. Aprofitarem aquests dies per fer manteniment del nostre cinema, per descansar i per tornar amb més força que mai".

La programació de cinema tornarà a les pantalles el divendres 2 de juliol amb les pel·lícules "Operación Camarón" i "El inglés que cogió la maleta y se fue al fin del mundo".

Comenta aquest article