Societat

Castells

Es compleixen set anys de la represa de la segona etapa dels Xiquets de Cambrils, a Miravet

Aquest passat 8 de juny es van complir els 7 anys de la primera actuació dels Xiquets de Cambrils després de la represa de la colla

Per Lluís Rovira i Barenys

3 de 6 dels Xiquets de Cambrils amb el poble de Miravet al darrera
3 de 6 dels Xiquets de Cambrils amb el poble de Miravet al darrera | Lluís Rovira i Barenys

Aquest mes de juny s'han complert set anys des que els Xiquets de Cambrils van aixecar els primers castells després de la represa de la colla. I ho van fer en un marc ben original, a la riba del riu Ebre i al costat del municipi de Miravet, dins la jornada promoguda per Òmnium Cultural que va mobilitzar més de 70 colles castelleres sota el lema Catalans want to vote, buscant una imatge d'internacionalització del procés català que reclamava el dret a votar el seu futur, en una activitat reivindicativa i festiva alhora. Miravet va ser un dels 49 municipis catalans que juntament amb les set capitals europees ( París, Londres, Roma, Brussel·les, Lisboa, Berlín i Ginebra), va viure una jornada castellera històrica aquell 8 de juny de 2014.

Els Xiquets de Cambrils van fer una bona estrena el dia de la seva primera actuació. Van descarregar el 3 de 6, en la primera ronda. En la segona ronda van fer un intent desmuntat de 4 de 6 que van descarregar en un nou intent posterior. En tercera ronda van descarregar el 2 de 5. Com a cloenda van aixecar un pilar de 4 simultani amb el pilar que va aixecar l'altra colla que va fer castells a Miravet, los Xics Caleros.

Possible represa dels assajos de cara a l'estiu

Els Xiquets de Cambrils estan inactius des de finals de la temporada 2019. La pandèmia va aturar l'activitat castellera l'any passat i a Cambrils, de moment, encara no s'ha reprès. Marc Luque, president de la colla castellera Xiquets de Cambrils, va comentar a revistacambrils.cat que aviat es miraria de reprendre l'activitat, en la mesura del possible.

4 de 6 dels Xiquets de Cambrils al costat del riu Ebre / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Pilars de 4 simultanis dels Xiquets de Cambrils i de Los Xics Caleros / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article