Societat

LGBTIQA+

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI+ amb un seguit d'actes emmarcats en la Festa Major de Sant Pere

El 28 de juny l'alcaldessa i la regidora de Benestar seran les encarregades de la lectura del manifest institucional davant de l'Ajuntament

Per Redacció

Cartell de les activitats en motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQA+
Cartell de les activitats en motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQA+ | Cedida

L'Ajuntament ha previst la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQA+ amb diferents actes organitzats pel Servei Municipal d'Atenció Integral a les Diversitats Afectives, Sexuals i de Gènere (SAI DASiG), que s'han inclós al programa de la Festa Major de Sant Pere. El dia 22 es començarà la difusió dels cartells que formen part del nou projecte "Desmuntant Estereotips", que interpel·len directament a la població, per tal de desmuntar diferents estereotips referents al col·lectiu LGBTIQA+, i que s'aniran publicant fins el 30 de juny, a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. 

El dia 28 s'iniciaran els actes amb la penjada de la pancarta reivindicativa i la lectura del manifest institucional, aprovat pel Parlament de Catalunya, per part de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i Mercè, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelín Zabal, a les 10:30 hores, davant de l'Ajuntament.  Aquest mateix dia es presentarà el cartell commemoratiu del dia de l'Orgull LGBTI+, que forma part del projecte de cartelleria "Commemoració de dies clau LGBTI+". Aquest cartell i els que integren el projecte "Desmuntant Estereotips" han estat elaborats per l'artista local Marta Nolla.

El mateix dilluns 28, a les 18 hores s'emetrà l'espectacle familiar de contes "Els colors de cadascú" de la companyia "Fes-t'ho com vulguis" pel canal de youtube de la Biblioteca Josep Salceda i Castells: CanalBibCambrils. El vídeo quedarà permanentment disponible al canal Youtube de la Biblioteca per a ser visionat per la ciutadania que vulgui viure diferents històries de diversitat a través dels protagonistes d'aquest espectacle.  

L'últim acte de les jornades, programat pel dia 30, serà una sessió de Silent Estatic Dance facilitada per la musicoterapeuta Berta Sala Margalef (@berta_shamana_dj_), que portarà a les persones assistents per un recorregut d'emocions a través del moviment del cos i de la música. Aquesta activitat es durà a terme a les 19:30 hores a la platja de davant de l'Escola d'Hoteleria i caldrà inscripció prèvia. Totes les accions s'han adaptat als protocols de prevenció de la COVID-19, condicionant l'aforament en alguna de les activitats. 

Comenta aquest article