Esports

Rem

Víctor Ortiz, president del Club Rem Cambrils: «El nostre gran problema és que no tenim espai»

El Club Rem Cambrils va néixer l'abril de 2018. Des d'aleshores, en aquests poc més de tres anys de funcionament, l'entitat esportiva ha anat creixent tant en nombre de socis com a nivell esportiu

Per Berta Ruiz

Una de les tripulacions del Club Rem Cambrils, a la regata disputada a Cambrils el passat diumenge
Una de les tripulacions del Club Rem Cambrils, a la regata disputada a Cambrils el passat diumenge | Berta Ruiz

El Club Rem Cambrils va néixer l'abril de 2018. Des d'aleshores, en aquests poc més de tres anys de funcionament, l'entitat esportiva ha anat creixent tant en nombre de socis com a nivell esportiu. Fa uns pocs dies, el club organitzava –per primera vegada– una competició d'envergadura com va ser la primera regata de la XVIII edició de la Lliga Catalana de Llagut, que va reunir a Cambrils més de 460 esportistes de 16 clubs catalans. Tota una fita per al club i els seus socis que els encoratja a seguir creixent tant a nivell esportiu com social.

El president del Club Rem Cambrils –Víctor Ortiz– feia una valoració molt positiva de la jornada i de la competició a revistacambrils.cat i, aprofitava per reclamar un major espai per al club, tenint en compte que tant l'alcaldessa –Camí Mendoza– com la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– assistien a la regata, el passat diumenge a la platja del Regueral. Segons Ortiz, "ja vam tenir una primera reunió pel tema d'espais amb la Confraria de Pescadors, amb Ports de la Generalitat, els dos clubs –el Club Rem Cambrils i els Vogadors Vent d'Estrop– i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils per tal d'arribar a un consens. El nostre gran problema és que no tenim espai. Tenim una caseta i allí hi hem de deixar tot el material. El nostre club és riquesa per al poble i una manera de fer esport per a tothom qui vulgui participar; creiem que falta una mica de voluntat política entre tots per poder tirar endavant. Tant a l'alcaldessa com a la regidora els hi vam traslladar la nostra petició".

Víctor Ortiz: "Sempre depenem de tercers (com el Club Nàutic) que ens cedeixen espais"

Segons Ortiz, "això es resol amb 50 metres quadrats per banda. Actualment, al port tenim dues barques al pantalà i, ara, segurament haurem d'ampliar amb una tercera i un bàtel perquè el nombre de socis està creixent i s'ha de donar cabuda a tothom. D'aquestes dues barques, una és pròpia i l'altra va ser comprada i cedida per l'Ajuntament a l'inici. Des del club es paguen totes les taxes corresponents a Ports, tant de la caseta com de l'espai que tenim al pantalà. A banda, tenim una tercera barca –que és un llagut– i aquesta no es pot guardar al pantalà per les seves característiques tècniques. Aquesta ens la deixen deixar a l'escar del Club Nàutic Cambrils, tenen aquesta deferència, però sempre depenem de tercers que ens cedeixen espais. Vam fer aquesta reclamació a Ports i creiem que la regidoria d'Esports hauria de ser la connexió i el nexe. Crec que hi ha espai per a tothom o si més no es pot habilitar un espai. A l'Hospitalet de l'Infant ens van dir que hi podíem tenir cabuda, però naltros som de Cambrils".

De fet, el Club Rem Cambrils es planteja seguir creixent en nombre de socis i això representa més espais i més inversió. Tal com ha comentat Ortiz estem parlant d'uns 30.000 euros: 14.000 euros per a una nova barca, 10.000 euros per a una nova plataforma i 6.000 euros en rems (cada rem val uns 500 euros).

Membres del Club Rem Cambrils, el passat diumenge a la platja del Regueral, durant la disputa de la regata

 

Comenta aquest article