Informació general

Venda ambulant il·legal

El top manta «reprèn» l'activitat, un any més, al passeig litoral del Cap de Sant Pere

Aquest passat cap de setmana ja es van veure força parades en aquest lloc habitual de venda d'aquests productes i la Policia Local ja ha anat fent vigilància de la zona per evitar que s'hi instal·lin

Per Berta Ruiz

Parades de venda de productes top manta al passeig del Cap de Sant Pere, el passat divendres
Parades de venda de productes top manta al passeig del Cap de Sant Pere, el passat divendres | Cedida

Amb la imminent arribada de l'estiu, el bon temps i una major presència de turistes i visitants s'han començat a veure els primers venedors ambulants del top manta al passeig litoral del Cap de Sant Pere, a tocar del límit amb el terme municipal de Salou. De fet, aquest passat cap de setmana ja es va concentrar un grup de venedors en aquesta zona que, des de fa anys, s'ha convertit en el punt més conflictiu de la venda ambulant il·legal a Cambrils. Aquesta represa de l'activitat dels venedors ha coincidit amb el retorn d'una certa activitat turística en aquesta zona, on hi predominen els hotels i els apartaments. Aquest passat cap de setmana, a més, ja es va poder veure la presència de la Policia Local a la zona per tal d'impedir que s'instal·lessin les parades de material.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils –Lluís Abella– ha explicat a revistacambrils.cat que, "enguany, continuarem amb la política sobre el top manta que ham anat fent en els darrers anys que és la d'anar allí a intentar que no s'hi posin i fer-los fora –conjuntament amb els Mossos d'Esquadra–. L'única novetat és que la idea és anar-hi més sovint amb els efectius que tinguem disponibles. El principal objectiu del top manta és que no s'instal·lin a la zona del Port. Per a la zona del Cap de Sant Pere –que és la més delicada que tenim– l'aposta és posar-hi més efectius i anar-hi més sovint".

Més presència policial

El regidor de Protecció Ciutadana ha comentat que la presència policial ja s'ha començat a fer present alguns dies per aquella zona. "Els venedors se situen per allí, perquè hi ha molts hotels, algun càmping i són la seva clientela. També defensem que la gent hauria de ser més conseqüent i entendre que si compren estan ajudant a màfies, estan comprant material falsificat. La compra d'aquests productes, a banda de perjudicar al comerç local, també fomenta aquest tipus de màfies. Hem de seguir insistint en això i mirarem de fer alguna campanya amb els hotels de la zona, però és complicat".

D'altra banda, el regidor ha manifestat que, "el fenomen del top manta no és només a Cambrils, sinó a tota la costa catalana i tot el llevant espanyol des de Roses fins a Andalusia i en cap lloc s'ha aconseguit erradicar. Aquí ens ve molta gent a veure com ho fem perquè almenys hem aconseguit reduir molt la violència i la conflictivitat, perquè se'ls fa marxar o s'hi posa una parella d'agents perquè no s'hi posin. Volem evitar situacions desagradables o qualsevol conflicte i que algú pugui sortir perjudicat. No volem arribar a aquests extrems –que en alguna època sí passava– i era molt delicat d'afrontar. La idea és 'anar allí, que no s'hi posin o fer-los marxar'. Anem de la mà amb Mossos d'Esquadra i actuem en funció dels efectius, perquè no és el mateix anar a desallotjar 15 venedors que fer-ho amb 60 o 70, això és més complicat".

Vigilància de la Policia Local al passeig del Cap de Sant Pere, el dissabte de la setmana passada / Foto: Cedida

 

Comenta aquest article