Ciclisme

El ciclista Edgar Curto aconsegueix la segona posició al campionat d'Aragó de ciclisme de fons en carretera

Edgar Curto, a l'esquerra de la imatge, en la segona posició del podi
Edgar Curto, a l'esquerra de la imatge, en la segona posició del podi | Cedida

Els dies 5 i 6 de juny es va disputar el campionat d'Aragó de ciclisme de fons en carretera a la província d'Osca. S'hi van donar cita uns 165 corredors de 25 equips d'arreu de l'Estat, entre els quals hi havia el millor equip sub23 d'Espanya –el Lizarte de Navarra–, així com diversos corredors estrangers i la selecció de ciclisme de Perú. El campionat també va comptar amb la participació del ciclista cambrilenc Edgar Curto, membre de l'equip Casa Bellsolà-Girona.

Sobre un terreny farcit de cotes, entre Panzon i Bierge, amb constants pujades i baixades que no permetien descansos i amb quatre ports de tercera categoria va ser un recorregut "trenca-cames". Durant la prova es van succeir els atacs, però la part decisiva va arrencar a falta de 30 quilòmetres amb un port de 3a categoria i una pujada final a Bierge d'1,8 quilòmetres amb una pendent del 5,7%, a falta de 10 quilòmetres per a la meta. Aleshores es va produir una escapada per part de tres corredors: el cambrilenc Edgar Curto, l'holandès Jeroen Van Krimpen i el britànic Tobias Perry, que no van poder ser caçats per un reduït grup que va intentar atrapar els tres corredors escapats. Tots tres es van disputar la victòria. Finalment, Edgar Curto va aconseguir la 2a posició per darrere del britànic Tobias Perry, mentre que l'holandès Van Krimen –company d'equip de Curto– va quedar tercer. El seu equip, el Casa Bellsolà-Girona, va tornar a guanyar per equips.