Societat

Enoturisme

Wines&Sea, la combinació del mar, els vins del territori i la cuina marinera

Aquest projecte combina vins del territori amb el menjar típic mariner, el ranxo de bordo, en un escenari del tot original com és la goleta Karya, un vaixell de 24 metres d'eslora

Per Lluís Rovira i Barenys

La presentació del projecte Wines&Sea es va fer ahir, a bord de la goleta Karya
La presentació del projecte Wines&Sea es va fer ahir, a bord de la goleta Karya | Cedida

El port de Cambrils va ser el marc de la presentació, ahir, d'una nova proposta, Wines&Sea, que combina vins del territori amb el menjar típic mariner, el ranxo de bordo, en un escenari del tot original com és la goleta Karya, un vaixell de 24 metres d'eslora que té la seva base d'operacions al port cambrilenc des de fa uns quants anys. El projecte es va presentar ahir davant la premsa i va comptar amb la participació dels responsables de dos cellers; Francesc Villarroya, del Celler La Botera de Batea i Diego Duran, del Celler Trosset de Porrera. Aquests dos cellers participen en el projecte de Vins d'Àmfora que desenvolupa Xavier Belda i que ahir també estava a la presentació de l'activitat. En la presentació d'ahir també hi va ser present el restaurador cambrilenc Manel Morell que va explicar el ranxo que havia preparat per aquesta ocasió, sèpia amb patates i que ha assessorat els impulsors d'aquest projecte en l'apartat culinari.

L'activitat Wines&Sea s'ha programat per a portar-la a terme els divendres d'aquest estiu, des de les 20 a les 22h. Començarà el divendres 25 de juny i està previst que es perllongui fins a finals de setembre, ampliable segons la demanda. En aquest projecte hi participaran diferents cellers de les D.O. del territori.

Vi combinat amb la gastronomia marinera

Un dels pilars d'aquesta proposta és gaudir dels vins del territori i donar-los-hi la màxima visibilitat i reconeixement. Setmana a setmana s'aniran fent tastos de vi que aniran a càrrec dels propis elaboradors. Pel que fa a la gastronomia, el projecte vol apropar i divulgar el ranxo de bordo, la cuina que es feia a les barques de pesca. Es tracta de compartir alguns dels plats que antigament es cuinaven a bord i, de pas, reivindicar aquesta cuina tan pròpia de Cambrils.

En els dies que es porti a terme aquesta activitat hi participaran diferents restauradors i pescadors cambrilencs. D'altra banda, l'activitat es desenvoluparà a bord de la goleta Karya, de l'empresari i capità Sergi Marimon. Aquest vaixell va ser construït l'any 2008 amb fusta d'iroko i està dotat dels sistemes de navegació més moderns. En el decurs de l'activitat, la goleta sortirà del port i permetrà apreciar el litoral cambrilenc des d'una perspectiva molt diferent.

 

Comenta aquest article