Informació general

Salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme a les platges ja funciona a ple rendiment

El servei es va iniciar l'1 de juny amb 14 socorristes, mentre que des d'ahir ja es va incorporar la resta d'efectius arribant a un total de 29 que es distribuiran en els 18 punts de vigilància fixats

Per Berta Ruiz

Aspecte de la platja del Regueral plena de banyistes, aquest passat diumenge al matí
Aspecte de la platja del Regueral plena de banyistes, aquest passat diumenge al matí | Berta Ruiz

El servei de salvament i socorrisme a les platges cambrilenques –a càrrec de l'empresa Altesport– ja funciona a ple rendiment. El passat 1 de juny es va iniciar el servei amb un total de 14 socorristes que van estar donant servei des dels quatre centres de coordinació a les platges de la Llosa, del Regueral, del Cavet i de Vilafortuny. Des d'ahir, 15 de juny, ja es va incorporar la resta de socorristes a les platges que vigilaran tant des de les cadires de vigilància com recorrent les platges de forma dinàmica. A banda, també hi haurà els socorristes que estaran instal·lats als mòduls de coordinació. En total seran 29 efectius que es distribuiran per totes les platges de Cambrils, des de Ponent fins a Llevant. De fet, aquest passat cap de setmana, l'afluència a les platges ja va ser molt important donades les altes temperatures.

Servei operatiu fins el 30 de setembre

El servei, que estarà operatiu fins el 30 de setembre, es distribuirà en els 18 punts de vigilància fixats l'any passat, amb un horari que va des de les 10 hores del matí fins les 19h de la tarda. Els centres de coordinació d'aquest servei de Salvament i Socorrisme estaran ubicats a les platges de la Llosa, Prat d’En Forés-Regueral, el Cavet i Vilafortuny i també serveixen de punts d’atenció a les persones usuàries i per recollir els cendrers de platja i les polseres identificatives per als infants.

Millora dels accessos per a persones amb mobilitat reduïda

D'altra banda, aquest any s'han millorat els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda a les platges i s'ha augmentat el nombre de reserves d’aparcament amb connexió accessible i propera als mòduls de socorrisme on s’ofereixen serveis adaptats com el bany amb cadira amfíbia. També s'han instal·lat pals de banderes per informar els banyistes sobre l’estat de la mar al llarg de tot el litoral i s'ha invertit en la millora dels equipaments per als socorristes, segons han informat des de l'Ajuntament de Cambrils a revistacambrils.cat.

Comenta aquest article