Esports

Rem

Cambrils acull la primera regata de la XVIII edició de la Lliga Catalana de Llagut sota l'organització del Club Rem Cambrils

En aquesta ocasió i, per primera vegada, la responsabilitat de l'organització d'aquest esdeveniment esportiu va recaure en mans del Club Rem Cambrils

Per Berta Ruiz

Aspecte de la platja del Regueral, el passat diumenge, durant la disputa de la regata
Aspecte de la platja del Regueral, el passat diumenge, durant la disputa de la regata | Berta Ruiz

La platja del Regueral –a tocar del Club Nàutic– va acollir, durant la matinal del passat diumenge, la primera Regata de la XVIII edició de la Lliga Catalana de Llagut. En aquesta ocasió i, per primera vegada, la responsabilitat de l'organització d'aquest esdeveniment esportiu va recaure en mans del Club Rem Cambrils, conjuntament amb la Federació Catalana de Rem –així com amb la col·laboració de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils i el Club Nàutic Cambrils–. La competició va comptar amb una participació d'unes 58 tripulacions representants de 16 clubs diferents, amb l'assistència d'uns 460 esportistes arribats d'arreu de Catalunya. Durant la celebració de la competició, més d'una cinquantena de socis del Club Rem Cambrils es van fer càrrec de l'organització realitzant tasques d'atenció, control d'accessos i d'aparcament, avituallament, serveis i d'informació.

A nivell esportiu, el Club Rem Cambrils va tornar a participar amb 4 categories, Veterà Masculí (VM), Veterà Femení (VF), Absolut Femení (AF) i Absolut Masculí (AM) amb la incorporació d'aquesta última. Destacar que la dada curiosa és que la meitat d'aquesta tripulació estava formada per nous vogadores amb tot just dues setmanes com a socis del Club. El club va assolir dues victòries i una segona posició. En veterà femení, l'equip va quedar en la primera posició de la final A amb un temps de 05:39,82 min. En absolut femení, primera posició en la final A amb un temps de 08:51,11 min.; mentre que l'equip veterà masculí va quedar segon en la final A amb un temps de 05:15,20 min. L'equip absolut masculí va ser tercer en la final B (última posició classificació general), amb un temps de 09:12,34 min

A diferència d'anys anteriors, enguany la Lliga Catalana de Llagut s'ha reduït a un total de 4 competicions més el Campionat de Catalunya. 

Víctor Ortiz, president del Club Rem Cambrils: "Des del club ens vam veure amb coratge i vam decidir organitzar la trobada"

El president del Club Rem Cambrils –Víctor Ortiz– ha fet una valoració molt positiva de la jornada i de la competició a revistacambrils.cat que, per primera vegada, organitzaven com a club. Segons Ortiz, "portem 3 anys com a club –des de l'abril de 2018– i, després de portar més d'un any aturats per la covid-19, la Federació Catalana de Rem i de Banc Fix va comunicar als clubs qui volia ser organitzador. Des del club ens vam veure amb coratge, donada la gran participació dels socis i vam decidir organitzar la trobada".
 
En d'altres ocasions, la platja de la Riera d'Alforja havia estat l'espai on se celebraven aquestes regates, però enguany, es va decidir canviar la ubicació. Segons ha explicat el president del Club Rem Cambrils: "vam decidir fer-ho a la platja del Regueral, perquè la platja de la Riera d'Alforja estava bastant malmesa per les darreres tempestes. Hi havia moltes pedres i això és dolent per les barques –que són de fibra– i també per donar una visió més àmplia, més extensió... Va ser un dia de platja magnífic i els clubs assistents van estar encantats amb la jornada".
 
Des del Club Rem Cambrils també han volgut destacar la col·laboració facilitada per part del Club Nàutic Cambrils pel seu suport logístic. "El Club Nàutic Cambrils ha donat el seu recolzament quant a l'espai, embarcacions per donar suport, així com la regidoria d'Esports de l'Ajuntament. Estem agraïts a tots ells per l'ajuda i també per la gran cohesió de tots els socis del club: van ajudar, van animar, van col·laborar... Va ser un èxit, no només d'organització sinó de participació esportiva" ha afegit Ortiz.