Cultura

Activitats culturals

El Mas Miró de Mont-roig del Camp programa noves visites teatralitzades i tastos de vins per aquest estiu

Per Redacció

Imatge d'una visita guiada a Mas Miró
Imatge d'una visita guiada a Mas Miró | Cedida

La Fundació Mas Miró presenta la seva programació d’estiu 2021 després d’un 2020 en el qual les activitats habituals es van veure reduïdes a causa de la pandèmia. El Mas Miró encara amb moltes ganes aquesta nova programació, per una banda, recuperant activitats emblemàtiques de l’estiu com "Les Nits del Mas Miró", i per l’altra, amb noves propostes.

Pel que fa a les novetats de la programació d’enguany, destaquen especialment dos. La primera, l’anomenat Sketching tour, una visita guiada creativa on els visitants podran conèixer la figura de Miró a la vegada que experimenten amb diferents tècniques artístiques. La segona novetat de l’estiu és la visita teatralitzada, que es reinventa amb nous continguts per destacar el paper que les dones van tenir en el Mas i en l’obra de Miró, i que conduirà el nou personatge de "La masovera del Mas Miró".

(Vi)sita i tast a "Les Nits del Mas Miró"

En la nova programació, per altra banda, es recupera el cicle d’activitats "Les Nits del Mas Miró", que enguany donarà l’oportunitat als i les visitants de gaudir del Mas en un ambient diferent i distès. Es farà una visita guiada amb tast de vins que permetrà fer un viatge per l’univers vitivinícola mironià i conèixer el vincle del pintor amb la terra, la vinya i el vi. Aquesta activitat es farà amb la col·laboració dels cellers del territori: el Celler de l’Era, Vins Petxina i Celler Nin Ortiz, i les empreses locals Deviteca, Oleander, Forn Sistaré i Olis Solé.

Finalment, la programació, que s’allargarà fins al setembre, es completa amb les activitats habituals de cada estiu com les visites guiades i els tallers familiars.

Nous horaris

Amb l’arribada de l’estiu Mas Miró modificarà els seus horaris d’obertura. A partir del 25 de juny obrirà de dijous a dissabte de 10 a 14 hores, i de 17.30 a 20 hores; i els diumenges de 10 a 14 hores. Cal recordar que els aforaments són limitats, i que cal fer reserva prèvia per a les activitats d’estiu. L’inici de la programació d’estiu coincideix amb la data en què Joan Miró tornava a la seva masia de Mont-roig per passar-hi tot l’estiu. Ho va fer gairebé tots els estius de la seva vida.