Societat

Criança

Tarda de tallers i xerrades sobre la criança dels infants a la 1a Trobada Papallones

Per Redacció

Imatge de la trobada de l'Associació Papallones, el passat divendres, al centre cívic de Vilafortuny
Imatge de la trobada de l'Associació Papallones, el passat divendres, al centre cívic de Vilafortuny | Cedida

El Centre Cívic de Vilafortuny va acollir, el passat 4 de juny a la tarda, la 1a Trobada Papallones, organitzada per l’Associació Papallones, –l'entitat cambrilenca que promou una criança dels nens basada en el respecte mutu, la comunicació i l’afecte i l’autoregulació–. En aquesta ocasió, es va comptar amb la participació d'una vintena de famílies que van prendre part a les diferents xerrades i tallers previstos. També es va comptar amb la presència del regidor de Promoció Econòmica –Oliver Klein– i la regidora de Benestar Social, Hèléne Arcelin.

Les activitats es van iniciar cap a les 17 hores de la tarda amb una benvinguda que va anar a càrrec de l’equip responsable del programa "El vol de les papallones" –Ari, Enoc i Miguel Ángel– que s’emet mensualment a Ràdio Cambrils. Posteriorment, es van fer dues activitats simultànies: per un costat, la xerrada "Viure un embaràs, part i postpart acompanyat" a càrrec de Zeresh Altork i –que va donar una visió diferent en la forma en què habitualment es viu l'embaràs, el part i el postpart–, per l'altre, un taller de ioga titulat "Cuidar-nos per poder cuidar" que impartirà Salou Studio Pilates. En aquesta activitat es va posar de manifest la necessitat de tenir cura d'un mateix com una cosa imprescindible per cuidar els altres.

També es va organitzar una Taula de Recursos i material educatiu per acompanyar la sexualitat durant la infància, que anirà a càrrec de Miriam Leiva. Moltes persones es van acostar a conèixer la ponent, mentre que d'altres van posar molt d'interès en els recursos. Un grup de xiquets d'entre 6 i 10 anys també van poder tocar els materials educatius disponibles per entendre de millora l'àmbit de la sexualitat. A les 18 hores va ser el torn de Lizy Zelada –presidenta de l'entitat–, ponent de la conferència "Explorant una mirada diferent cap a la infància", que va exposar d'una forma molt entenedora aquesta etapa de la vida d'una persona.

La 1a Trobada Papallones es va cloure amb dues activitats més: un taller de qigong i mindfulness titulat "Allà on centro l’atenció, centro la meva energia" a càrrec de Marhía José Calvo. En aquest va explicar la importància del control de la respiració (Qigong = treball de la respiració) i dels nostres pensament quan estem davant de situacions d'estrès: enutjos de la canalla, conflictes amb el menjar, conflictes entre germans, etc. Per acabar la tarda d'activitats, es va fer la narració d’un conte infantil per a la canalla titulat "La ovejita que vino a cenar" de la mà de Katy –una mare voluntària de l'associació–.

Comenta aquest article

Galeries relacionades