Esports

Boxa

El Club Muaythai i Boxa Cambrils disputa un interclub al Gimnàs Sparring BCN

Per part del club cambrilenc hi van participar Adrián Sabin Pelayo, Juan Carlos Márquez i Abel Moreno

Per Redacció

Abel Moreno Nosas, Salvador Gaya, Juan Pablo Márquez i Adrian Sabin Pelayo
Abel Moreno Nosas, Salvador Gaya, Juan Pablo Márquez i Adrian Sabin Pelayo | Cedida

Els atletes del Club Muaythai i Boxa Cambrils van participar, aquest passat dissabte 5 de juny, a l'interclub disputat al Gimnàs Sparring BCN de Barcelona. En la sessió del matí van debutar Adrián Sabin Pelayo i Juan Carlos Márquez en boxa i al vespre ho feia Abel Moreno Nosas. Un cop acabada la temporada sense haver pogut participar en cap competició, aquesta trobada interclubs va permetre gaudir d'aquest esport de contacte.

En aquest tipus de trobades interclubs es fan dos assalts de dos minuts on es valora la tècnica i on no es busca el KO de l'oponent. A més, es dóna per guanyadors els dos lluitadors ja que es valora l'esportivitat i el respecte a l'adversari i a l'entrenador. El esportistes cambrilencs van demostrar que estaven més preparats tant des del punt de vista mental com físic. Tant és així que en el combat de boxa de Juan Pablo Márquez, el seu rival va decidir abandonar en el primer assalt. Pel que fa a Adrián Sabin, va portar la iniciativa en els dos assalts i va aconseguir que el seu rival no pogués connectar ni un sol cop. Abel Moreno, per la seva part, va deixar treballar el seu rival en el primer assalt després d'haver-lo projectat unes quantes vegades. Gràcies a una millor tècnica del tren inferior va deixar el seu rival força tocat. Abel Moreno també va debutar en Muaythai.

Ambient de respecte entre esportistes i públic

Els combats de boxa es fan en un ambient de respecte entre els diferents clubs i per part del públic assistent. Tal com explica Salvador Gaya, entrenador del Club Muaythai i Boxa Cambrils, "a diferència d'altres esports, aquí no es juga. En un partit de futbol un equip pot perdre i ja està però el que puja a un ring pot perdre molt més i li poden fer mal. Per això has de ser mental i físicament molt fort. Per això la nostra exigència i el treball de la respiració aeròbica i anaeròbica es tan important en la preparació dels nostres esportistes". Gaya apunta que "un altre fet diferencial en el nostre Club és que les despeses dels desplaçaments, gasolina, dietes i hotel se'n fa càrrec íntegrament el Club, no l'esportista ni els seus pares.

Abel Moreno i Salvador Gaya, al fons de la imatge, dalt del ring / Foto: cedida

 

Comenta aquest article