Cultura

Conte

Rosana Villagrasa presenta el conte infantil Alaluz: «El llibre tracta d'un viatge personal sobre el sentit de la vida i la recerca d'aquesta llum»

Per Berta Ruiz

Rosana Villagrasa amb el seu llibre "Alaluz"
Rosana Villagrasa amb el seu llibre "Alaluz" | Berta Ruiz

El Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la presentació del llibre infantil "Alaluz" de l'autora Rosana Villagrasa. La Rosana Villagrasa és bibliotecària de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils i, precisament, una de les seves companyes de feina, la Rosana Andreu, va ser l'encarregada de fer la presentació de la seva companya explicant alguna anècdota de com es van conèixer. Tot seguit, Andreu va explicar alguns "Contes amb llum" –fent un joc de paraules amb el títol del llibre infantil–.

Un llibre per fer una lectura compartida entre pares i fills

Sobre la seva obra, Rosana Villagrasa va explicar a revistacambrils.cat que, "aquest és un llibre que vam escriure fa molt de temps amb les il·lustracions del meu fill petit i era un regal per al naixement del nostre nebot. Tracta de la recerca personal sobre el sentit de la vida. El protagonista –un noi– va trobant moltes coses, però sempre té un buit dins seu i no sap què és el que ha de buscar. Llavors es troba amb una velleta que li diu que ha de trobar un camí i ha de buscar la seva llum. El llibre tracta d'un viatge en la recerca d'aquesta llum. Al final també hi ha una mena de manual d'ús que es per promoure el tema del somriure, de la bondat, de la importància de les coses positives i també es creen uns hàbits per als pares i els seus fills". L'edat recomanada per aquest llibre és d'entre els 5 i els 8 anys i és un llibre molt adient per fer una lectura compartida entre pares, mares i fills.

Afició per l'escriptura

Aquest és el primer llibre publicat de Rosana Villagrasa, però la seva afició per l'escriptura sempre ha estat present al llarg de la seva vida. "Jo escric moltes coses però les deixo al calaix i aquest el tenia al calaix des de feia un munt de temps, més de 10 anys, però a partir del confinament i tot buscant editorials per comprar llibres per a la feina vaig trobar aquesta –Babidi-Bú– que em va agrada molt i encaixava molt bé amb el perfil del llibre. Em van animar a enviar-ho i va sortir bé. A mi m'agrada escriure i vaig fent, si sorgeix l'oportunitat de publicar bé, sinó no passa res".

A dalt, Rosana Villagrasa i Rosana Andreu en l'acte de presentació del llibre i, a sota, exemplars del conte infantil