Atletisme

Maria Taggi, primera classificada als 2.000 m.obstacles i mínima per al Campionat d'Europa

L'atleta cambrilenca va assolir aquests registres en el Campionat d'espanya de Federacions S-18 que ers va celebrar aquest passat dissabte a l'estadi d'atletisme de Granollers

Per Pere Ferrando

Maria Taggi, a la dreta de la imatge, en un moment de la cursa de 2.000 metres obstacles en el Campionat d'Espanya de Federacions S-18 celebrat a Granollers | Cedida

Aquest passat dissabte 5 de juny es va disputar, a l'estadi d'atletisme de Granollers, el Campionat d'Espanya de Federacions S-18. Cada Federació presenta un equip de nois i noies que competeixen a les 20 proves de que consta el campionat. Participa un/a atleta per prova. Al guanyador/a de la prova se li adjudiquen 17 punts, que és el nombre de Federacions participants. Al segon/a classificat/da 16 punts i, així, successivament. La suma de punts assolides pels atletes a les 20 disciplines dóna lloc a la classificació final. La competició és mixta, els nois competeixen a la meitat de les proves i les noies a l'altra meitat. La puntuació final és conjunta. Com a novetat, els relleus 4 x 100 i 4 x 400 també són mixtes. Participen dos nois i dues noies per equip i la distribució dels integrants del relleu és lliure.

L'atleta del Club Atletisme Cambrils, Maria Taggi, va estar convocada per a competir als 2.000 m. obstacles com a integrant de la Selecció Catalana. La Maria arribava a la competició amb la millor marca de les participants, amb un segon de diferència amb la representant de Cantàbria. Gran part de la cursa va ser un frec a frec entre elles dues. A manca de 500 metres la Maria va decidir augmentar el ritme, fet que va propiciar que s'anés distanciant progressivament fins arribar triomfant en solitari a la meta amb una marca de 6'59"73. La 2a classificada arribava a més de 8 segons de diferència. Amb aquest registre millorava en més de 7 segons la seva marca personal, batent el Rècord de Cambrils de la categoria que ella mateixa tenia. Tanmateix, amb aquesta marca batia el Rècord dels Campionats.

I també suposa consolidar la marca mínima de participació al Campionat d'Europa S-18 que ja havia aconseguit amb el registre anterior. Dissortadament, aquest Campionat s'ha cancel·lat degut a la pandèmia. Tot i així, per a participar en Campionats internacionals les marques tenen una vigència d'un any. Donat que la propera temporada la Maria seguirà essent S-18, ja tindrà molta feina feta en aquest sentit.

La seva victòria va contribuir al triomf de la Federació Catalana. Per motius de la pandèmia, al podi només hi podia pujar un representant per equip. A criteri dels entrenadors responsables de la Federació, es va acordar que l'actuació individual més destacada va ser la de la Maria. Per aquest fet, va tenir el privilegi de pujar al graó més alt per a alçar el trofeu de guanyador de la competició en representació de la Federació Catalana. La cursa està disponible per internet a la web " laligasportstv.com ".