Informació general

Atenció social

Es posa en marxa un pla d'accions contra el maltractament de les persones grans

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ha volgut iniciar el pla d’accions la tercera setmana de juny, coincidint amb la proximitat del Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans

Per Redacció

Cartell de la jornada virtual que tindrà lloc el proper 14 de juny
Cartell de la jornada virtual que tindrà lloc el proper 14 de juny | Cedida

El Departament de Benestar, Drets Socials i Salut de l’Ajuntament de Cambrils, els Amics de la Gent Gran i l’associació EIMA han organitzat un pla d’accions contra el maltractament de les persones grans per donar eines a la ciutadania per prevenir i detectar aquesta problemàtica, conscienciar a les mateixes persones grans i donar-los la informació necessària per gestionar situacions de risc, i fomentar el treball en xarxa en l’àmbit professional.  

La primera activitat del pla d’accions, impulsat des del Casal Municipal de la Gent Gran de  Cambrils, serà la sessió virtual per sensibilitzar a la ciutadania titulada "Jornada per la presa de consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans", que es portarà a terme el proper 14 de juny, de les 11 a les 12.15 hores. Les persones interessades es poden inscriure a la jornada a través d’aquest enllaç: https://es.surveymonkey.com/r/GXC6TGN.  

Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, el 15 de juny

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ha volgut iniciar el pla d’accions la tercera setmana de juny, coincidint amb la proximitat del Dia Mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, que es commemora l’endemà 15 de juny. El programa continuarà durant l’últim semestre de l’any amb una formació per a professionals; dues sessions adreçades a les persones grans i una sessió de debat adreçada a la ciutadania.  

La regidora de Benestar, Hélène Arcelin, ha explicat que disposar d’informació per a la prevenció i detecció és clau per fer front a aquesta problemàtica i ha destacat el compromís de l’Ajuntament de Cambrils contra aquesta realitat coneguda però escassament sistematitzada en els àmbits professionals. En aquest sentit, la regidora ha explicat que les jornades, a més de sensibilitzar a la ciutadania, també pretenen donar eines als i les professionals dels diferents àmbits implicats per conèixer, prevenir, detectar i intervenir en cas de maltractament, i poder avançar en el camí cap a un treball estructurat i en xarxa.