Informació general

La pista d'atletisme de Cambrils ja és una realitat

Per Berta RuizEls representants polítics assistents a l'acte van ser els primers en provar la nova pista d'atletisme
El passat divendres es va inaugurar la pista d'atletisme. L'acte va comptar amb la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya –Josep-Lluís Carod-Rovira– el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona –Xavier Sabaté–, la secretària general de l'Esport –Anna Pruna–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Esports –Jordi Savall– i el president del Club d'Atletisme Cambrils –Josep Salceda– i altres regidors del consistori cambrilenc.

L'acte es va iniciar amb la descoberta de la placa commemorativa a càrrec del vicepresident del govern i el torn de parlaments que va encetar el president del Club d'Atletisme Cambrils –Josep Salceda–. Aquest va mostrar-se molt emocionat i satisfet de poder presenciar la inauguració d'unes instal·lacions esportives reclamades durant tants anys. Segons va explicar, "avui experimento un dels dies més gratificants i joiosos de la meva vida pública. Després de més de 25 anys consecutius lluitant per aquesta faceta esportiva que és l'atletisme, els meus ulls poden contemplar la consecució d'aquestes instal·lacions i sentir la joia de veure realitzada una il·lusió".

Per la seva banda, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils va agafar el compromís de tenir enllestida i completament desenvolupada l'any 2008 tota la zona esportiva, amb els camps de futbol acabats i la tercera fase del Parc del Pinaret enllestida.

L'alcalde també va mostrar-se molt satisfet de "complir un somni llargament desitjat per molta gent, sobretot per les persones integrants del Club d'Atletisme Cambrils, que han fet d'aquesta pista la seva bandera. També és un somni perquè ens dotem d'unes instal·lacions que són d'alta qualitat que permeten projectar la imatge de la nostra ciutat més enllà de l'àmbit estrictament local i ha de ser utilitzada de la millor manera possible, amb seny, per tots els cambrilencs. Però també podrem anar a la recerca d'un element més que doni aquest sentit de qualitat de Cambrils, la certificació com a ciutat turística en l'esport. Tindrem unes instal·lacions modèliques en l'entorn de tot aquest complexe, amb dos camps de futbol de gespa, pista de tir amb arc, pista d'atletisme…".

Finalment, Josep-Lluís Carod-Rovira va ser l'encarregat de tancar el torn de parlaments. Segons va explicar el vicepresident, "diuen que les coses bones es fan esperar, i aquesta s'ha fet esperar perquè és una cosa no bona, sinó molt bona. És una llarga aspiració que tenia Cambrils, la gent amant de l'esport i particularment de la gent de l'atletisme". Per Josep-Lluís Carod-Rovira, amb la inauguració de la pista complia "una triple satisfacció, política i personal. Política perquè veiem com es va duent a la pràctica aquest pla d'instal·lacions esportives a Catalunya que és l'instrument de què disposa la Generalitat per anar extenent la pràctica de l'esport en el conjunt del país i per fer-ho amb unes instal·lacions de primer nivell com són les instal·lacions d'aquesta pista d'atletisme de Cambrils. La segona satisfacció és perquè sóc cambrilenc i en els pocs mesos que porto com a vicepresident he anat inaugurant coses a diversos llocs del país, però encara no n'havia inaugurat cap al meu poble i res pot produir tanta satisfacció personal com veure el teu nom vinculat al teu poble. I també una tercera satisfacció, pel Josep Salceda. Els que som de Cambrils mai li agrairem prou que ens hagi ajudat a estimar el nostre poble amb el coneixement de la seva història a través de la Revista Cambrils de les diferents èpoques, va anar fent un treball de camí de formiga, a poc a poc, i amb bona lletra. Avui per a ell és un dia d'una certa tranquil·litat, no diré que s'hagi tret un pes de sobre, però d'alguna manera pot dir ‘bé, ja tenim bona part d'allò que volíem’".

Característiques de la pista d'atletisme

La nova pista d'atletisme compta amb 8 carrils, amb 400 metres de corda en volta sencera per carril interior. Es podran fer tot tipus de campionats –tanques, llançament de pes, carreres de totes les modalitats– ja que es compta amb tot el material necessari per qualsevol de les modalitats d'aquesta disciplina: salts, llançaments i curses. La llum artificial, a més, permetrà dur a terme campionats nocturns. La parcel·la on està ubicada fa 41.385 metres quadrats, la pista ocupa 15.870 metres quadrats i el magatzem té 73,80 metres quadrats. Aquesta primera fase de la pista d'atletisme comprèn la construcció de la pista i del magatzem i en un futur es construiran els vestidors, la graderia i el bar.
El projecte de construcció té un pressupost de 1.942.097 euros.

Comenta aquest article